|

Korkman vill inte ha med Handelsgillet att göra

NyhetsbildZoom
Sixten Korkman tar ställning mot handelsgillet Foto: Mikael Nybacka
Sixten Korkman tar ställning mot Handelsgillet på grund av föreningens avoga inställning till kvinnor.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I en kolumn i Helsingin Sanomat på torsdagen skriver Sixten Korkman, pensionerad Professor of Practice i ekonomi vid Aalto-universitetet, att han inte längre medverkar i Handelsgillets evenemang. Orsaken är att han ogillar föreningens beslut att inte tillåta kvinnliga medlemmar.

– Handelsgillet har som syfte att främja landets näringsliv. Då kan man inte förbise kvinnornas betydelse, skriver Korkman och konstaterar att det ligger i allas intresse att kvinnor ges utrymme att skapa nätverk och skaffa sig lärdomar.

– Handelsgillet har svårigheter med att rekrytera unga. Det kan man inte förvånas över - i deras ögon kan man anta att föreningen representerar en svunnen värld för gamla gubbar, skriver Korkman.

Handelsgillet höll ett möte den 6 maj där man diskuterade möjligheten att öppna upp föreningen för kvinnor, något som bland annat Hufvudstadsbladet rapporterade om. Beslutet blev att föreningen förblir en herrklubb.

Kommentarer
|

Justitieministern utreder livstids fängelse utan möjlighet att bli frisläppt

Nyhetsbild
Justitieminister Antti Häkkänen (Saml) utreder evig livstid. Professorer i straffrätt säger att det är svårt att bedöma hur farlig en person kommer att vara i framtiden. Foto: Mesut Turan/Lehtikuva
I en intervju med Hämeen Sanomat säger justitieminister Antti Häkkänen (Saml) att Justitieministeriet utreder strängare lagstiftning för att hålla farliga fångar inlåsta.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan