|

Trump vill att Natoländer betalar ännu mer

NyhetsbildZoom
Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg och USA:s president Donald Trump under en presskonferens i Vita huset. Foto: Evan Vucci
USA:s president Donald Trump anser inte att Natos mål att medlemmarna ska lägga minst två procent av sin BNP på försvaret är tillräckligt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Målet bör vara fyra procent, sade Trump vid en presskonferens i Vita huset i samband med ett möte med Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg.

Under 2018 väntas endast åtta av 29 Nato-länder klara tvåprocentsmålet. Ytterligare sju tros göra det före år 2024. Trump pekade ut Tyskland som ett av de länder som inte gör tillräckligt.

Presidenten framhöll ändå USA:s goda relationer med försvarsalliansen och med Jens Stoltenberg.

– Det är en ära att ha generalsekreterare Stoltenberg med oss. Nato har samarbetat bra med USA, och relationerna är väldigt bra, sade Trump.

Kommentarer
|

Vatikanen öppnar benhus i jakt på prinsessor

Nyhetsbild
Schweizergardister vid Heliga stolens troskongegration i Palazzo del Sant'Uffizio i Rom, i närheten av Vatikanstaten. Foto: Andrew Medichini/AP/TT
Sökandet efter svar om ett försvinnande i Vatikanen på 1980-talet ledde härom veckan till en kuslig upptäckt: två prinsessor som begravdes bakom Peterskyrkan på 1800-talet hade försvunnit spårlöst. Nu hoppas Vatikanen på nya svar i det egendomliga fallet.

Mest läst senaste veckan