Dagen efter bröllopet mellan Storbritanniens prins Harry och amerikanska Meghan Markle, numera hertig och hertiginna av Sussex, överträffade löpsedelsmakarna varandra med olika kreativa ordvrängningar för att hylla brudparet och den succé som jätteevenemanget blev att döma av de brittiska mediernas rapportering.

Tidningarna var förstås sprejade av bröllopsbilder och många tog upp att Meghan har afroamerikanskt påbrå, att hon ensam inledde sin gång mot altaret (brudgummens far prins Charles tog emot henne halvägs) och att hon höll ett tal under den privata fest som hölls efter vigselakten. Spektakulärt och nymodigt, konstaterade tabloidpressen förtjust.

"Om det någonsin har hållits något bröllop som symboliserar det moderna multikulturella, multietniska Storbritannien, så var gårdagens (bröllop) det", stod det i Sunday Mirrors söndagsledare.

"Kisstory: Harry & Megs historiska förändring för monarkin", löd The Sun on Sundays rubrik över bild på paret när de på trappan till kapellet St George, där vigseln ägde rum, ger varandra en öm kyss. Sensationen med kyssen rör det faktum att paret valde att offentligt kyssas på kapellets trappa och inte som brukligt på Buckingham Palace balkong, vilket förmedlade en jordnära känsla, enligt BBC.

Dessutom bjöd paret därmed några få av de cirka hundratusen lyckoönskare som slutit upp i London, en möjlighet till att zooma in närbilder på pussen med sina mobiltelefoner.

Vart hertigparet har tänkt sig åka på bröllopsresa är inte känt och innan det bär av någonstans väntar kungliga plikter. På tisdag ska de delta i ett välgörenhetsarrangemang på Buckingham Palace för prins Charles.

Fakta: Harry och Meghan

  • Prins Harry är 33 år och yngste son till kronprins Charles och prinsessan Diana. Han är major i den brittiska armén och har bland annat tjänstgjort i Afghanistan. Prinsen har tidigare hamnat i en del blåsväder för att ha festat mycket och ofta.
  • Meghan Markle är 36 år och skådespelare, mest känd för sin roll som Rachel Zane i tv-serien "Suits". Hon har tidigare varit gift med producenten Trevor Engelson, de skilde sig 2013. (TT)