I ett Hermes där spelartrafiken har varit livlig de senaste åren står Sami Markkula för viss kontinuitet. Jyp-produkten som har ett antal ligamatcher i sitt CV är också en viktig kraft i den offensiva produktionen.

Under de två senaste säsongerna har han stått för 17+55=72 på 99 matcher i grundserien. Under slutspelet 2017 och kvalet 2018 har han stått frö 3+11 på tio matcher. Under säsongen 2017-18 var han också assisterande kapten i laget.

Markkula ser fram emot att fortsätta karriären i Hermes.

– Jag är väldigt förväntansfull inför nästa säsong. Karleby har varit ett bra ställe för mig att utvecklas på. Mina egna målsättningar är höga. Jag vill vara en ledande spelare som producerar poäng och hjälper laget till bra resultat.

Hermestränaren Janne Tuunanen är nöjd med den senaste veckans anfallsförstärkningar som även innefattar Aleksi Nkko och Joonas Niemelä.

– Markkula hör till seriens toppanfallare, det var otroligt bra att vi fick honom att fortsätta här. Niemelä är en spelare för någon av våra toppkedjor och Nikko tror jag kommer att bli en viktig rollspelare för oss.