|

Marie Fredriksson firar 60 med singelsläpp

NyhetsbildZoom
Marie Fredriksson under en konsert i Kalmar 2015. Foto: Arkiv/TT/Suvad Mrkonjic
Sångerskan Marie Fredriksson fyller 60 år och firar födelsedagen med att släppa jazzsingeln "Sing me a song".
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Hon berättar samtidigt i ett pressmeddelande från skivbolaget Cosmos music att hon väljer att fira enbart med närmsta familjen.

"Att släppa en låt på min födelsedag blir mitt sätt att visa tacksamhet för all den kärlek jag fått genom åren, det här är min 60-års present till mig själv och till alla fans", säger hon i ett uttalande.

Även i fjol släppte Marie Fredriksson en jazzlåt på sin födelsedag den 30 maj. Året dessförinnan hade Roxette beslutat sig för att sluta turnera på inrådan av Fredrikssons läkare.

Per Gessle kommer dock att själv turnera vidare med gruppens låtkatalog i höst.

Marie Fredriksson drabbades av en hjärntumör 2002. Hon blev friskförklarad, men har haft fortsatta hälsoproblem. Hennes senaste soloalbum ,"Nu!", kom 2013 och 2015 släppte hon en självbiografi; "Kärleken till livet".

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan