Planen var att statyn av Zlatan Ibrahimovic skulle få sin plats utanför Friends arena. Men skulpturen av fotbollsstjärnan uppges bland annat ha varit för tung för marken utanför nationalarenan.

Nu är det i praktiken klart att statyn i stället kommer att resas i anfallarens hemstad Malmö, meddelar Svenska fotbollförbundet och Malmö stad i ett gemensamt uttalande till TT.

"Det känns bra", säger Ibrahimovic i uttalandet och meddelar även att han kommer att vara på plats vid avtäckningen.

"Ja, det är klart att jag ska vara med, men exakt när den ska resas eller på vilken plats är ju inte helt klart.”

Beslutet att flytta statyn söderut är resultatet av Malmö stads och Malmö FF:s dialog med fotbollsförbundet (SvFF).

"När vi vägde in Malmö stads och MFF:s aspekter, och inte minst deras stora engagemang, i resonemangets vågskål kändes det rätt redan från början. Därför är det väldigt glädjande att nu meddela att allt talar för att det verkligen blir av, att manifestera vad Zlatan gjort för Sverige och att göra det i staden som den sagolika berättelsens första kapitel skrevs”, säger Håkan Sjöstrand, SvFF:s generalsekreterare.

MFF:s ordförande Niclas Carlnén menar att Malmö är en given plats:

"För oss har det hela tiden varit självklart att statyn skall resas i Malmö och det känns riktigt bra att det nu finns en lösning i sikte", säger han i pressmeddelandet.

Kommunstyrelsens ordförande i Malmö, Katrin Stjernfeldt Jammeh:

"Vi är många som ser det som självklart att Zlatan-statyn hör hemma i Malmö. Nu ska det till ett formellt beslut och vi återkommer med plats och tidpunkt”, säger hon.