KPO anställer 1100 sommararbetare

NyhetsbildZoom
KPO sysselsätter 1100 unga i sommar. Foto: Arkiv / Seppo Lammi
Handelslaget KPO anställer över 1100 sommarjobbare och är därmed en av de som sysselsätter flest unga i Finland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under sommaren 2018 kommer handelslaget KPO sysselsätta över 1100 sommarjobbare. Av dessa är över hälften högstadie- och gymnasieelever som deltar i programmet "Lär känna arbetslivet och tjäna en slant". En stor del av sommarjobbarna kommer att sysselsättas i kundbetjäningsuppgifter, till exempel som försäljare, servitörer och trafikbutikspersonal.

– KPO är en av de största arbetsgivarna i de österbottniska landskapen, vare sig det är frågan om sommarjobbare eller ordinarie personal. Våra sommarjobbare är typiskt 15-25 år gamla och vi är glada att vi kan erbjuda hundratals unga deras första arbetsplats, säger personaldirektör Leif Lindberg i ett pressmeddelande.

Handelslaget stöder också meriterade studerande varje år. Sammanlagt delar man ut stipendier värt 10 000 euro i år. Stipendierna delas ut via läroanstalterna inom KPO:s verksamhetsområde, främst i högstadierna och gymnasierna samt läroanstalterna inom handels- och servicebranschen.

Kommentarer
|

Expert: Swedbanks agerande är skrämmande

Nyhetsbild
Penningtvätt i Swedbank misstänks ha pågått under nästan tio år enligt Uppdrag granskning. Arkivbild. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Det är osannolikt att Swedbank inte såg signaler på att en misstänkt omfattande penningtvätt pågick, anser Louise Brown vid Transparency International Sverige.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan