|

Aviciis mamma om hästhyllningen: "Jättefint"

NyhetsbildZoom
När allmänheten fick välja namn åt den beridna högvaktens nya häst föll valet på en Avicii-hyllning. Arkivbild.
Hästen D'Avicii överlämnades till den beridna högvakten vid Stockholms slott under en ceremoni på lördagen. Namnet valdes av allmänheten som en hyllning till den bortgångne världsstjärnan Tim "Avicii" Bergling.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Berglings familj var på plats vid slottet under ceremonin, rapporterar Expressen.

– Det var jättefint, säger hans mamma Anki Lidén till tidningen.

På plats var också pappan Klas Bergling och brodern Anton Körberg.

Namnet valdes i tävlingen "Hela Sveriges häst", som anordnas av Föreningen för den beridna högvakten. Allmänheten fick skicka in förslag och kravet i år var att namnet skulle börja på bokstaven D. D'Avicii fick 2 356 röster, vilket motsvarar 35 procent.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan