|

Världens mumsigaste mästerskap i Frankrike

NyhetsbildZoom
Den lilla orten Vanosc i sydöstra Frankrike med 950 invånare har bjudit in världen till ett tre dagar långt självutnämnt VM i korvtillverkning med sista tävlingsdag på söndagen. Arkivbild. Foto: Adobe Stock
Det är inte riktigt på samma skala som fotbolls-VM i Ryssland som börjar i nästa vecka. Men den lilla orten Vanosc i sydöstra Frankrike med 950 invånare har i alla fall haft mage att bjuda in världen till ett tre dagar långt självutnämnt VM i korvtillverkning, med sista tävlingsdag på söndagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Där finns korv av exempelvis fläsk, nötkött, lamm, anka och häst – och till och med av känguru eftersom australiska korvmakare är på plats. Och evenemanget ägnar sig inte åt någon åldersdiskriminering: den yngsta tävlande är 10 och den äldsta 82 år gammal.

Omkring 200 ivriga tillverkare tävlar om en guldmedalj för den mest välsmakande vursten. Domarna rensar munnen med vitt vin mellan bitarna för att inte förvirra smaklökarna.

Tidigare i år beslutade Frankrike att förbjuda marknadsföring av vegetarisk mat med termer som förknippas med kött, som korv och bacon.

Kommentarer
|

Man kissade från bro – fyra till sjukhus

Nyhetsbild
En sightseeingbåt i Berlin. Bilden är från ett annat tillfälle. Arkivbild. Foto: Jockel Finck/AP/TT
Offentlig urinering är visserligen straffbart på sina håll, men brukar då ses som ett brott utan offer. Och den man som bestämde sig för att lätta på trycket från en bro i Berlin i fredags eftermiddag kunde nog inte förutse konsekvenserna av sin till synes obetydliga förseelse.

Mest läst senaste veckan