|

Finlands fastighetsmäklares prognos: välutrustade sommarstugor blir allt mer eftertraktade

Bostadspriserna stiger, eller hålls åtminstone på samma nivå, och de som vill bo på hyra kan se fram emot ett allt större utbud, enligt 1 350 fastighetsmäklares prognos för nästa kvartal.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Finlands fastighetsmäklare (SKVL) har låtit 1 350 fastighetsmäklare bedöma bostadsmarknadens framtidsutsikter. 78 procent av mäklarna tror att efterfrågan på bostäder ökar eller hålls på samma nivå som förr, enligt SKVL:s pressmeddelande. Skillnaderna i priser växer inte heller lika kraftigt som tidigare.

SKVL förutspår en livlig sommar för semesterbostäder efter ett lugnare 2017. Speciellt vid sydkusten är fastigheterna eftertraktade. Allt fler vill ha välutrustade sommarhus med alla bekvämligheter och många köper också vanliga lägenheter i populära sommarorter som till exempel Hangö.

I huvudstadsregionen stiger efterfrågan på små hus, medan västmetron har fått priserna att både sjunka och stiga, enligt prognosen. Vid metrospåret stiger priserna, medan till exempel Kyrkslätts priser lider av långsammare kommunaltrafik. Både i huvudstadsregionen och i Tammerfors fortsätter priserna öka.

I västra Finland är marknadsläget osäkert eftersom nya bostäder byggs i snabb takt, samtidigt som efterfrågan inte ökar.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Börslyft på bred front i Asien

Topixindexet i Tokyo har stigit 2 procent under morgonen. Arkivbild.
Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Topixindexet i Tokyo har stigit 2 procent under morgonen. Arkivbild.

Ledande börser i Asien inleder handelsveckan med kraftiga kurslyft på bred front.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan