|

Nu samarbetar Novia med Åbo Svenska Teater

NyhetsbildZoom
Campus Allegro i Jakobstad Foto: Arkiv/Markku Jokela
Yrkeshögskolan Novia har undertecknat ett avtal om samarbete med Åbo Svenska Teater inom kulturutbildningarna vid Campus Allegro i Jakobstad.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det står redan klart att den specialiseringsutbildning i musik- och dockteater som inleds på Novia 2019 kommer att resultera i tio föreställningar på Åbo Svenska Teater.

– Inom kulturutbildningen strävar vi ständigt efter att spegla verkligheten och de villkor som gäller på de professionella arenorna, bland annat partnerskapsavtal som detta gör det möjligt. Detta genom olika typer av pedagogiska projekt, studerandepraktik, erfarenhetsutbyte och övriga samarbeten, säger Novias tf enhetschef Emma Westerlund i ett pressmeddelande.

– Samarbetsaktiviteter kan bland annat vara i form av gästföreläsare, diskussionsgrupper, studiebesök, teman till lärdomsprov samt fortbildningsmöjligheter för högskolans lärare. Forskningssamarbete planeras speciellt inom Novias fokusområde kultur och entreprenörskap.

Från teaterns sida hoppas man på att få nya tankar och idéer från Novia och från de studerande.

– Kulturbranchen kommer att utvecklas starkt i framtiden. Åbo Svenska Teater anser att samarbetet med Yrkeshögskolan Novia ger teatern möjlighet att föra en dialog om ömsesidiga behov, säger teaterchef Jukka Aaltonen på Åbo Svenska Teater i pressmeddelandet.

Koordineringen av det nya samarbetet sker genom årliga möten mellan yrkeshögskolan och teatern.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan