Nu rivs de gamla tornhusen vid Vasa centralsjukhus

NyhetsbildZoom
Rivningsarbetet av de så kallade tornhusen vid VCS pågår. Foto: Eva-Maria Strömsholm
Det omfattande byggarbetet vid Vasa centralsjukhus framskrider. Nu rivs det så kallade I-huset som består av åtta våningar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Rivningen av I-huset är bara en fas i ett omfattande byggarbete vid centralsjukhuset.

Även grannbyggnaderna, R-huset och H-huset, rivs enligt samma process. Först river man på insidan, bland annat metall och trä, sedan görs en asbetsanering innan byggnaden slutligen rivs ner och marken jämnas ut.

Sjukhusområdet kommer att vara en byggarbetplats i flera år framöver. Bland annat uppför man ett nytt H-hus och en ny intensivvårdsavdelning byggs i intensivens och akutens gamla utrymmen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan