|

Smygfilmad VM-träning upprör Sverige

NyhetsbildZoom
Svenska landslagets stängda träning på Spartak-stadion i Gelendzjik har smygfilmats, enligt Aftonbladet. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Bilder från onsdagens stängda svenska VM-träning har läckt ut i sociala medier, rapporterar Aftonbladet. – Det är klart att när det är stängt så hoppas man att folk accepterar det och respekterar det, säger anfallaren Marcus Berg till TT.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Trots att 50 ryska vakter fanns utplacerade på den svenska VM-basen i Gelendzjik dök det upp filmat material från träningen på sociala medier bara minuter efter att den hade avslutats.

– Om det filmats mycket eller lite har jag ingen aning om, säger landslagschefen Lars Richt.

Varifrån filmades det?

– Det såg ut som att det var uppifrån.

Hur går ni vidare med det?

– Jag vet inte om vi går vidare alls. Vi ska prata om hur vi ser på det, säger Richt, som ber om tid att få hantera nyheten.

Nyheten om filmen kom just som en nyhet för Richt efter träningen. Likaså för anfallaren Marcus Berg.

– Just i dag gjorde vi väl inget taktiskt men det är klart att när det är stängt så hoppas man att folk accepterar det och respekterar det, säger Berg.

– Jag tror ni (journalister) vill det bästa för oss, att vi ska gå långt. Men sedan vet man inte vem det är som lägger ut det, och folk försöker väl hitta grejer. Det är ett stort tryck och medier vill vara först med grejer. Förhoppningsvis kan folk respektera att vi behöver lite "privacy" så att vi kan överraska motståndet lite.

Det svenska landslaget konstaterade tidigt att träningsanläggningen, nära Gelendzjiks flygplats, inte kunde göras helt insynsfri. För den som vill spionera på de stängda svenska träningarna bjuds det goda möjligheter.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan