|

Tvättbjörn klättrade upp på en skyskrapa – Twitter höll andan

NyhetsbildZoom
Tvättbjörnen vid ett fönsterbleck innan den klättrade hela vägen upp till taket och kunde räddas. Foto: SOCIAL MEDIA
I USA andas tusentals människor ut sedan en hisnande historia om en tvättbjörn som klättrat upp på en skyskrapa fått ett lyckligt slut.Tvättbjörnen nådde till slut ända upp på taket och kunde sättas i säkerhet ut i naturen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tusentals Twitteranvändare följde dramat där tvättbjörnen sakta tog sig upp på fasaden av UBS Plaza-skrapan i Saint Paul, Minnesota.

Journalister och människor som befann sig i byggnaden lade upp bilder och uppdateringar om hur djuret – som syftande på en radiokanal i området snabbt döptes till #MPRraccoon – tog sig uppför fasaden våning för våning i sann Spindelmannen-anda. En lokal tv-kanal sände live. Djuret stannade på flera fönsterbleck på vägen upp och tog sig till och med några tupplurar.

Hollywood-regissören James Gunn erbjöd sig att donera 1 000 dollar till välgörenhet tillägnat den som kunde rädda tvättbjörnen.

"Jag kan inte hantera det här. Stackars kille", twittrade Gunn.

Djuret verkar ha blivit skrämt upp på byggnaden av pågående byggarbete.

Mitt i natten nådde den taket och kunde fångas in av viltvårdspersonal. Den fick mat och släpptes senare ut bland träden i en förort, enligt en video som lagts ut av viltvårdare.

Kommentarer
|

Tusentals försöker storma Georgiens parlament

Nyhetsbild
Antiryska protester har utbrutit i Georgiens huvudstad Tbilisi. Foto: TT
Demonstranter har försökt storma parlamentet i Tbilisi, i anslutning till antiryska protester i den georgiska huvudstaden. Efter att först ha brutit igenom polisavspärrningar ska de flesta ha tryckts tillbaka av ordningsmakten.

Mest läst senaste veckan