Seinäjoki får Ideapark med 100 affärer

NyhetsbildZoom
Ideapark i Lempäälä. Foto: Arkiv
Byggkoncernen Lehto Group och Sukari Invest bygger Ideapark i Seinäjoki. Det nya köpcentret ska inrymma 100 affärer. Totalkostnaden är beräknad till närmare 100 miljoner euro.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det blir byggbolaget Lehto Group och Sukari Invest som bygger Ideapark i Seinäjoki. Köpcentret med en yta på 66 000 kvadratmeter beräknas vara klart i november 2019. Utrymmen har planerats för cirka 100 affärer.

Det nya köpcentret ska locka kunder från närregionerna, men också längre ifrån.

- Vi har räknat att det finns 300 000 människor i närregionerna. Ideapark i Seinäjoki ska innehålla affärer, men också underhållning och fritid. Det blir en helhet som påminner om Ideapark i Lempäälä, men några namn och hyresgäster ger vi inte ut ännu, säger Tuomas Henttula, styrelseordförande i Sukari Invest.

Han berättar att byggstarten sker genast och finansieringen är ordnad.

- Finansieringen består av pengar från investerare och banker, men allt är klart. Vi tror på projektet. Seinäjoki växer snabbt och vi har förbundit oss att vara med och förverkliga nya Ideapark.

Det är dotterbolaget Lehto Tilat som undertecknat avtalet med Koy Seinäjoki Ideapark, som i sin tur är ett dotterbolag till Sukari Invest. Lehto Group sysselsätter 1 300 personer och omsätter närmare 600 miljoner euro.

– Ideapark i Seinäjoki är en fin fortsättning på vårt samarbete med Sukari Invest. Det här är vårt hittills största gemensamma projekt, säger Hannu Lehto, vd för Lehto Group.

Visa fler
Kommentarer

Agnes och Olivia startade eget i sommar – öppnade hamnbod i Replot hamn

Nyhetsbild
Agnes Fogelberg och Olivia Nabb driver Hamnboden i sommar. Foto: Vivian Johansson
Agnes Fogelberg och Olivia Nabb säkrade sommarjobben i år med att starta eget företag. Nu har de öppnat Hamnboden där de ska skopa glass och grilla hamburgare hela sommaren.

Mest läst senaste veckan