|

Tre älgkrockar under samma dag – inga personer skadades

NyhetsbildZoom
Älgar vandrar över riksåttan. Arkivbild. Foto: Arkiv/Jonas Brunnström
I onsdags inträffade tre älgkrockar, en i Vasa och två i Malax. Inga personer skadades i kollisionerna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den första kollisionen inträffade tidigt på onsdagsmorgonen vid halv sju-tiden på motorvägen i Sunnanvik. En man från Vasa framförde sin personbil men cirka 100 meter innan avfarten mot Melmo dök en älg plötsligt upp på vägen och stötte ihop med bilens framparti och krossade bilens vindruta. Älgen fortsatte sin färd mot Melmo efter kollisionen och polisen kontaktade med den lokala SRVA-kontaktpersonen.

Ingen skadades i kollisionen men personbilen fick materiella skador.

Några timmar senare inträffade en älgkrock på Långmossavägen i Malax. Älgen hade plötsligt kommit ut på vägen och kolliderat med en personbil som framfördes av en man från Malax. Älgen hade fallit omkull som följd av kollisionen men hade snabbt flytt sin väg och fortsatt färden in i skogen. Inga personer skadades men bilen fick materiella skador. Även i det här fallet hade polisen kontaktat den lokala SRVA-kontaktpersonen och rapporterat om olyckan.

Strax före klockan 16 inträffade ytterligare en älgkrock på Strandvägen i Yttermalax. En man från Korsnäs framförde sin personbil när älgen plötsligt klev upp på vägen från vänster. Enligt polisen skadades älgen i kollisionen med bilens framparti men älgen fortsatte ändå sin väg in i skogen. Polisen meddelade om den skadade älgen till den lokala SRVA-personen. Inga personskador uppstod.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Tolv vill leda äldreomsorgen i Korsholm

KORSHOLM Tolv har sökt jobbet. Nu är nästa steg att välja ut vilka som ska kallas till intervju.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan