|

Kyrkoherdekandidater gör sina valprov i september

NyhetsbildZoom
Ulf Sundstén föreslås bli kyrkoherde i Nykarleby församling. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Både Ulf Sundstén och Mia Anderssén-Löf är behöriga för tjänsten som kyrkoherde i Nykarleby församling, men domkapitlet i Borgå stift har satt Sundstén i första förslagsrummet. Församlingen väljer kyrkoherde den 30 september.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sökandena till kyrkoherdetjänsten i Nykarleby församling, tf kaplanen i Jakobstads svenska församling TD Mia Anderssén-Löf och kaplanen i Nykarleby församling Ulf Sundstén, gör sina valprov den 9 och 16 september. Valet äger rum på Mikaelidagen.

Distriktsprästen i SLEF, Samuel Erikson, har förordnats att sköta en kaplanstjänst i Vörå församling från den 1 augusti 2018 till den 31 juli 2019.

Beslut om förordnande av sjukhusprästen i Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet, Ann-Sofi Nylund, till en församlingspastorstjänst i Mariehamns församling har upphävts.

Domkapitlet i Borgå stift håller semesterstängt 2–29 juli.

Kommentarer
|

"Emma" var med i båten som sjönk: Det var tur att vi såg stenen i vattnet

Nyhetsbild
Fem personer lyckades rädda sig till en sten då motorbåten de färdades i tog in vatten på Kantfjärden i Sundom skärgård natten till söndag. Foto: Gränsbevakningen
Fem personer och en hund satt i båten som sjönk i Sundom skärgård i natt. En av personerna, som vill vara anonym, berättar att de hade turen på sin sida när olyckan var framme.

Mest läst senaste veckan