|

Kreml: Okej för ryskor att dejta utlänningar

NyhetsbildZoom
Dmitrij Peskov konstaterar att ryska kvinnor klarar av att sköta sig själva. Foto: AP/TT
Ryska kvinnor bör undvika att ha sex med utländska fotbollssupportrar under VM, rekommenderar den ryska parlamentsledamoten Tamara Pletnjova. Ett utspel som väckt diskussion.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Relationen med utlänningar slutar ofta illa och ryska kvinnor blir ofta strandade i utlandet utan att kunna få tillbaka sina barn, hävdar Tamara Pletnjova

Uttalandet kom i en radiointervju som handlade om de så kallade "olympiska barnen" efter Moskva-OS 1980, som kom till under en tid då preventivmedel inte var så lätt att få tag på i dåvarande Sovjet. Många av barnen, som ryska kvinnor fick med män från Afrika, Asien eller Latinamerika, diskriminerades.

– Det är en sak om de är av samma ras men en helt annan sak om de är av en annan ras. Jag är inte nationalist, men hur som helst så vet jag att barn lider, säger Pletnjova.

Men Kreml håller inte med henne och president Vladimir Putins talesperson Dmitrij Peskov poängterar att Fifas budskap är "säg nej till rasism" under årets VM.

– Ryska kvinnor kan antagligen sköta sig själva. De är de bästa kvinnorna i världen, säger Peskov.

Kommentarer
|

KuPS höll undan mot VPS: "Vi måste börja vinna"

Nyhetsbild
Förlusten mot KuPS var den fjärde raka i FM-ligan för VPS. Foto: Linus Lindholm
Det blev en tuff och bra fajt mellan VPS och KuPS. När gästerna började bevaka sin ledning hittade hemmalaget inte ett sätt att forcera försvarsmuren.

Mest läst senaste veckan