FOTBOLL FM-ligan

• VPS – IFK Mariehamn 4–1 (2–0)

IFK Mariehamn hade svårt att komma in i matchen, men i nionde minuten fick anfallaren Aleksei Kangaskolkka till en farlig nick som Marko Meerits avstyrde.

VPS styrde och ställde i första halvlek och var rysligt effektivt. På tre heta målchanser blev det två mål.

Det första kom genom en frispark i 15:e minuten. Sebastian Strandvall ställde sig bakom bollen, men det var inte han som satte bollen i mål. I stället slog Strandvall en låg boll som via muren hamnade hos Juha Hakola. Denne hade tid på sig i straffområdet och prickade tryggt och säkert in 1–0 vid bortre stolpen.

I 26:e minuten slog Meerits en lång och bra boll upp till Douglas Caé. Brassen tog emot, väntade in och klackade åt Hakola som prickade stolpen. Strandvall fick tag i returen i straffområdet och pangade in 2–0.

Eero-Matti Auvinen var nära att nicka in bollen på en hörna, men IFK-försvaret hann i vägen.

Nio minuter in i andra halvlek stod det 3–0 på tavlan. Strandvall jagade i kapp en något tursam studs i straffområdet, spelade in till Caé och anfallaren vinklade in bollen.

I 61:a minuten fortsatte målfesten när Hakola slog en hörna som, antagligen med hjälp av lite vind och solen i ögonen på gästernas målvakt Marc Nordqvist, letade sig in i bortre krysset och innebar 4–0.

VPS fortsatte mala på mot ett uppgivet IFK och i 66:e minuten var Caé någon centimeter från att nicka in bollen.

Återstoden av matchen spelades av i makligt tempo. På tilläggstid fick vänsterbacken Thomas Mäkinen till ett tröstmål för IFK med ett skott från distans.

VPS laguppställning: Marko Meerits – Eero-Matti Auvinen, Timi Lahti (v), Jerry Voutilainen (57 min, Aubrey David) – Berkant Güner, Omar Jama (75 min, Fabrice Gatambiye), Aatu Laatikainen, Hindrek Ojamaa (69 min, Akseli Kalermo) – Juha Hakola, Sebastian Strandvall – Douglas Caé.