|

Hörna direkt i mål då VPS utklassade blekt IFK Mariehamn

NyhetsbildZoom
VPS ställde till med målkalas i Sandviken. Foto: Linus Lindholm
Gästerna jobbade fram matchens första målchans, men sedan var det i långa stunder spel mot ett mål i Sandviken när VPS tog säsongens tredje hemmaseger.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

FOTBOLL FM-ligan

  • VPS – IFK Mariehamn 4–1 (2–0)

IFK Mariehamn hade svårt att komma in i matchen, men i nionde minuten fick anfallaren Aleksei Kangaskolkka till en farlig nick som Marko Meerits avstyrde.

VPS styrde och ställde i första halvlek och var rysligt effektivt. På tre heta målchanser blev det två mål.

Det första kom genom en frispark i 15:e minuten. Sebastian Strandvall ställde sig bakom bollen, men det var inte han som satte bollen i mål. I stället slog Strandvall en låg boll som via muren hamnade hos Juha Hakola. Denne hade tid på sig i straffområdet och prickade tryggt och säkert in 1–0 vid bortre stolpen.

I 26:e minuten slog Meerits en lång och bra boll upp till Douglas Caé. Brassen tog emot, väntade in och klackade åt Hakola som prickade stolpen. Strandvall fick tag i returen i straffområdet och pangade in 2–0.

Eero-Matti Auvinen var nära att nicka in bollen på en hörna, men IFK-försvaret hann i vägen.

Nio minuter in i andra halvlek stod det 3–0 på tavlan. Strandvall jagade i kapp en något tursam studs i straffområdet, spelade in till Caé och anfallaren vinklade in bollen.

I 61:a minuten fortsatte målfesten när Hakola slog en hörna som, antagligen med hjälp av lite vind och solen i ögonen på gästernas målvakt Marc Nordqvist, letade sig in i bortre krysset och innebar 4–0.

VPS fortsatte mala på mot ett uppgivet IFK och i 66:e minuten var Caé någon centimeter från att nicka in bollen.

Återstoden av matchen spelades av i makligt tempo. På tilläggstid fick vänsterbacken Thomas Mäkinen till ett tröstmål för IFK med ett skott från distans.

VPS laguppställning: Marko Meerits – Eero-Matti Auvinen, Timi Lahti (v), Jerry Voutilainen (57 min, Aubrey David) – Berkant Güner, Omar Jama (75 min, Fabrice Gatambiye), Aatu Laatikainen, Hindrek Ojamaa (69 min, Akseli Kalermo) – Juha Hakola, Sebastian Strandvall – Douglas Caé.

Kommentarer
|

Jona Nyström: Fotbollsåret börjar med ovisst derby mellan VPS och SJK

Nyhetsbild
Jona Nyström. Foto: VBL
Som traditionen bjuder spelar VPS cupmatch i Seinäjoki i vintertider. Fredagens match ger en antydan om vad VPS vill spelmässigt den här säsongen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

Inga nya vindkraftverk byggdes 2018, men nu investeras det igen

Det byggdes inga nya vindkraftverk i Finland 2018, men vindkraftens årsproduktion ökade med över 20 procent. Över 40 procent av vindkraftverken finns i norra Österbotten.

Nyhetsbild
Lokalt

Invånare tog del av Vasklotplan – undrade om buller och utsläpp från nya fabriken

Förslaget om en ny cykelväg  fick tummen upp av Vasklotborna. Men att deras idrottsplan hamnar under Wärtsiläbygget gillar de inte.

Nyhetsbild
Kultur

En av Sveriges mest hyllade hårdrockgrupper spelar i Vasa

Sångerskan Johanna Sadonis har kallats "en av den samtida rockscenens starkast lysande stjärnor". Hennes band Lucifer har konsert i Vasa på fredag.

Nyhetsbild
Lokalt

Yle: Infekterat i Solf församling – gammal konflikt säger förra kyrkoherden

SOLF Anställda och kyrkoherden har inte kommit överens i Solf församling. Onödigt gå till Yle med gammal konflikt, tycker tidigare kyrkoherden om bråket.

Mest läst senaste veckan