Tyskland har varit det dominerande laget, medan Sverige väntar på kontringslägen. Efter tio minuters spel var ställningen i antal passningar mellan lagen 110-6 i tysk favör. Men svenskarna försvarar sig bra.

Första stora målchansen kom i 12:e minuten och den var svensk. Efter en snabb omställning frispelade Ola Toivonen Marcus Berg. Berg var hårt uppvaktad av Jarome Boateng i straffområdet och ville ha straff, men domaren och även VAR-rummet friade situationen som Neuer kunde avvärja.

Sverige har sakta arbetat sig in i matchen, men ledningsmålet kom ändå oväntat i den 32:a minuten. Victor Claesson hittade Toivonen med ett högerinlägg och den svenske anfallaren kunde snyggt lobba in det svenska ledningsmålet.

I den 39:e minuten var Tyskland mycket nära att kvittera. Robin Olsen tvingades till en dubbelräddning, efter skott utifrån och där Thomas Mueller var framme på returen.

Sekunderna före halvtidsvilan tvingades också Neuer till en räddning på en nick av Berg.