|

Samu Alanko klar för VPS – långt kontrakt för egna produkten

NyhetsbildZoom
Samu Alanko återvänder till VPS. Foto: Arkiv/Jona Nyström
För en tid sedan blev det officiellt att Samu Alanko har gjort sitt i Österrike. Nu är det klart att VPS-produkten återvänder hem till VPS. Kontraktet sträcker sig till 2020 med en option för 2021.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Efter att ha gjort sporadiska framträdande i VPS under 2015 och 2016 fick Alanko sitt stora genombrott på seniorscenen när han lånades ut till Jaro hösten 2016.

Där utmärkte han sig som en verklig matchvinnare och med sina många spektakulära mål var han en starkt bidragande orsak till den starka höst Jaro gjorde under Kristian Heames.

Zoom

Samu Alanko gjorde sju mål på nio matcher för Jaro hösten 2016. Foto: Arkiv/Jonas Brunnström


Efter sin succéhöst bar det av till Österrike där han under de senaste åren spelat för First Vienna FC och FK Austria Wien.

– Det känns väldigt bra att återvända till moderklubben. Det blev lite på hälft förra gången men nu återvänder jag som en mer mogen spelare för att fortsätta med det som påbörjades då, säger Alanko som har hunnit fylla 20 år.

Samu Alanko kommer inte att kunna spela genast, han måste vänta på att transferfönstret öppnar och kommer att vara aktuell för första gången när VPS möter KuPS den 22 juli.

VPS rapporterade om nyheten på sin webbsida.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Tolv vill leda äldreomsorgen i Korsholm

KORSHOLM Tolv har sökt jobbet. Nu är nästa steg att välja ut vilka som ska kallas till intervju.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan