|

VPS höll tätt bakåt och vann

NyhetsbildZoom
VPS och lagkaptenen Sebastian Strandvall tog en bekväm bortaseger mot PS Kemi. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
Ett tidigt mål av Douglas Caé visade sig räcka i Kemi. VPS besegrade tabelljumbon PS Kemi med uddamålet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

FOTBOLL FM-ligan

  • PS Kemi – VPS 0–1 (0–1)
  • 0–1 Douglas Caé (7).

VPS fick en perfekt start på lördagens bortamatch mot PS Kemi. Matchen var inte ens tio minuter gammal förrän Douglas Caé hade gjort 0–1 för gästerna. Juha Hakola stod för ett fint förarbete, slog ett inlägg och bollen hittade Caé. Anfallaren i sin tur nickade bollen ostört i mål.

Flera mål sågs det inte innan paus, men med några få undantag gick det ingen större nöd på VPS. Drygt fem minuter in i andra halvleken uppstod en tilltrasslad situation i gästernas straffområde. Men ingen av PS Kemis spelare hann fram till bollen som låg i närheten av Samu Volotinens mål.

I andra halvleken försökte Kemi bryta genom i offensiven men laget skapade inte många chanser och trots allt kom VPS ganska enkelt undan. Gästerna hade några lägen och en del passningskombinationer, men i takt med att matchuret närmade sig 90 minuter verkade VPS nöjt med 0–1.

Ett resultat laget också lyckades bevaka till den sista visslingen.

VPS laguppställning: Samu Volotinen - Jesper Engström (64 min Hindrek Ojamaa), Timi Lahti, Eero-Matti Auvinen - Berkant Güuner (78. Juho Lähde), Aatu Laatikainen, Jerry Voutilainen (v), Sebastian Strandvall - Juha Hakola (88 min Joonas Vahtera), Douglas Caé

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Apocalyptica och Rybak klara – och arrangören utlovar fler internationella artister

Efter succéflytten till Inre hamnen så har Vasa festival både höjt artistbudgeten och publikmålsättningen. Alexander Rybak och Apocalyptica är klara för festivalen 2019.

Nyhetsbild
Lokalt

Ny utbildning – närvårdare studerar på två språk

YA och Sedu startar en ny tvåspråkig närvårdarutbildning i Sydösterbotten. De studerande "språkhoppar" mellan Närpes och Kurikka.

Nyhetsbild
Lokalt

Loftet hoppas ha ny kaféföretagare innan jul

VASA Innan jul stänger Konsulinnans kafé i Vasa i sin nuvarande form. Hur verksamheten kommer att se ut efter det är oklart.

Nyhetsbild
Sport

VM i karting körs i Alahärmä

KARTING VM i karting avgörs i Alahärmä i september nästa år. Till Powerpark anländer de bästa förarna i världen i klasserna OK och OKJ – klasser som körs med 125-kubiks motorer.

Mest läst senaste veckan