|

Vasabladet söker gatukonst – var med i vår tävling

NyhetsbildZoom
Två målade ansikten på silorna vid Åbo Akademi i Vasa. Foto: Jonny Smeds
Vasabladet utmanar sina läsare att se på gatorna i Vasa med nya ögon. För tittar man tillräckligt noga kanske ett och annat dolt gatukonstverk uppenbarar sig. Och hittar man någon vackert har man möjlighet att vinna en iPad.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vasabladet gör i sommar en satsning på gatukonsten. Vi bjuder läsarna med på en resa där vi ser på gatorna på nytt sätt. Vi söker efter små och stora konstverk, som inte uppmärksammats tidigare. Det blir reportage, bildspel och videon. Men vi vill ha läsarnas hjälp att hitta konstverken. Det kan vara allt från graffiti, miniatyrer, en affisch eller varför inte en hopphage målad på en trottoar. Vi är öppna för allt. Så med andra ord är det ni läsare som bestämmer vad som är konst i gatubilden, precis som det något uttjatade uttrycket lyder: Skönheten sitter i betraktarens ögon.

Skicka in era bilder på Instagram med hashtaggen #streetartvasa, så deltar du automatiskt i en tävling där du kan vinna en iPad. På Konstens natt i augusti kommer bilderna att ställas ut digitalt.

Vasabladet förbehåller rätten att publicera bilderna som laddas upp under hashtaggen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Yogan förändrade allt för Amanda Holmström

Rörelse, närvaro och en insyn i att vem som helst kan lära sig att yoga. – Första gången jag provade på yoga tyckte jag faktiskt att det var ganska tråkigt, säger Amanda Holmström som nu ser yogan som ett av sina viktigaste redskap för att hitta tillbaka till sig själv, om och om igen.

Nyhetsbild
Sport

Wasa Segelförening har allt i egna händer inför deltävling tre

SEGLING. Trots en nedåtgående trend vad gäller placeringar i dagens seglingar kunde Wasa Segelförening knipa en tredje plats i det totala sammandraget. Det betyder att föreningen har allt i egna händer inför den avslutande deltävlingen i Helsingfors i augusti.

Nyhetsbild
Lokalt

Grannar misstänkte vattenläckage – Var någon som tvättade balkongen

VASA På söndagskvällen fick räddningsverket larm om ett misstänkt vattenläckage i ett höghus i Vasa. Det visade jag vara grannar som tvättade balkongen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan