|

Ciss och Gueye stannar i VPS

NyhetsbildZoom
Ibrahima Gueye spelar också i fortsättningen med VPS. Det gör även Elhadji Ciss. Foto: Linus Lindholm
Elhadji Ciss och Ibrahima Gueye, som VPS har lånat av schweiziska FC Sion, stannar i Vasa hela säsongen. Det meddelar VPS på sin webbsida.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Från början hade VPS lånat tre spelare av FC Sion men Marco Privitera lämnade Vasa i ett tidigare skede. Däremot har Ibrahima Gueye och Elhadji Ciss fått fortsatt förtroende av VPS. Ciss är skadad just.

– Tyvärr drog Ciss på sig en skada och han har opererats. För tillfället verkar det som att han är borta till slutet av augusti, men tillsammans med Sion har vi ändå kommit överens om att han stannar i Vasa. Också han själv ville stanna här och det var viktigt säger VPS-tränaren Petri Vuorinen på VPS webbsida.

Vuorinen berättar också att han är nöjd med hur mittbacken Ciss har spelat.

– Han är mycket professionell och kunde spela i en bättre serie än FM-ligan. Hans inställning till idrott och till fotboll är på hög nivå.

VPS spelar följande match på onsdag kväll när TPS besöker Vasa. En match som Ibrahima Gueye kan medverka i, han var avstängd senast.

– Gueyes bästa sidor har att göra med snabbheten, dessutom är hans goda egenskaper högklassiga. Jag är nöjd med att han fortsätter i vårt lag för resten av säsongen, säger Vuorinen.

Kommentarer
|

Jona Nyström: Fotbollsåret börjar med ovisst derby mellan VPS och SJK

Nyhetsbild
Jona Nyström. Foto: VBL
Som traditionen bjuder spelar VPS cupmatch i Seinäjoki i vintertider. Fredagens match ger en antydan om vad VPS vill spelmässigt den här säsongen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

Inga nya vindkraftverk byggdes 2018, men nu investeras det igen

Det byggdes inga nya vindkraftverk i Finland 2018, men vindkraftens årsproduktion ökade med över 20 procent. Över 40 procent av vindkraftverken finns i norra Österbotten.

Nyhetsbild
Lokalt

Invånare tog del av Vasklotplan – undrade om buller och utsläpp från nya fabriken

Förslaget om en ny cykelväg  fick tummen upp av Vasklotborna. Men att deras idrottsplan hamnar under Wärtsiläbygget gillar de inte.

Nyhetsbild
Kultur

En av Sveriges mest hyllade hårdrockgrupper spelar i Vasa

Sångerskan Johanna Sadonis har kallats "en av den samtida rockscenens starkast lysande stjärnor". Hennes band Lucifer har konsert i Vasa på fredag.

Nyhetsbild
Lokalt

Yle: Infekterat i Solf församling – gammal konflikt säger förra kyrkoherden

SOLF Anställda och kyrkoherden har inte kommit överens i Solf församling. Onödigt gå till Yle med gammal konflikt, tycker tidigare kyrkoherden om bråket.

Mest läst senaste veckan