|

Andra raka segern för VPS

NyhetsbildZoom
Juho Lähde firar matchens andra mål i den 18:e minuten tillsammans med Douglas Cae. Foto: Kalle Lydman
VPS gjorde två mål i första halvleken och missade en straff. Det visade sig ändå räcka mot TPS.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

VPS tog kommandot från start i Vasa och det dröjde inte många minuter förrän hemmalaget hade skapat sin första chans. Den utnyttjade inte VPS men en stund senare var det dags för öppningsmålet. Juha Hakola tog fart mot straffområdet, dribblade sig förbi en motståndare och avlossade ett bra skott. Bollen gick i mål vid den vänstra stolpen.

Efter målet fortsatte VPS att pressa på och i den 18:e minuten kom följande fullträff – också nu spelade Hakola en roll. Den här gången var det inte han som gjorde målet, men Hakola passade bollen till Juho Lähde som stötte in kvällens andra mål från närhåll. Sebastian Strandvall hade möjlighet att stänga matchen i 24:e minuten, men han sköt sin straff förbi målet.

När det återstod en dryg halvtimme att spela blev TPS Drago Milovic utvisad. Även om TPS försökte komma in i matchen så lyckades det inte mot ett VPS som bevakade sin ledning utan problem. Hemmalaget vann också matchen till slut.

VPS laguppställning: Samu Volotinen - Aubrey David, Timi Lahti, Eero-Matti Auvinen, Jesper Engström - Jerry Voutilainen, Juho Lähde (46 min Aatu Laatikainen), Joonas Vahtera (77 min Steven Morrissey), Sebastian Strandvall (74 min Hindrek Ojamaa) - Juha Hakola, Douglas Caé

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Antti Koski överklagar silobeslutet – vill renovera, inte riva

VASA Antti Koski kommer att ansöka om besvärsrätt hos högsta förvaltningsdomstolen angående det senaste silobeslutet.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan