|

Räikkönen tredje i Silverstone

NyhetsbildZoom
Räikkönen korsade mållinjen som trea. Vettel vann och Hamilton körde upp sig till en andraplats trots sina motgångar. Foto: Andrej Isakovic
Storbritanniens grand prix blev ett lopp med mycket känslor där Kimi Räikkönen och hemmaföraren Lewis Hamilton var i händelsernas centrum.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Räikkönen blev tredje och Valtteri Bottas fjärde i söndagens dramatiska grand prix i Storbritannien.

Tävlingen inleddes dramatiskt. Britten Lewis Hamilton startade ur pole position men fick inte alls till starten utan fick se både Vettel och stallkamraten Bottas passera.

I den tredje kurvan försökte även Räikkönen ta sig förbi Hamilton. Omkörningen misslyckades och istället körde Räikkönen in i Hamiltons bakhjul. Hamilton snurrade och var i stort sett sist i loppet när han kom igång igen.

– Det är en intressant taktik, sade Hamilton i en intervju i samband med prisutdelningen.

Räikkönen erkände att han gjort ett misstag, vilket även domarna ansåg och bestraffade honom med tio sekunder stopp i samband med sitt första depåstopp.

– Det var mitt misstag. Jag förtjänade straffet. Så går det ibland, sade Räikkönen.

Trots att Hamilton snurrade och halkade ner till botten av fältet och att Räikkönen straffades var det de fyra stora som gjorde upp om segern.

När säkerhetsbilen släppte fältet efter en olycka på det 44:e varvet var det stenhård körning mellan fyra stora. Bottas ledde då loppet, men kunde inte stå emot på slutet. Vettel kunde ta hem sin 51:a GP-seger i karriären före Hamilton och Räikkönen.

Vettel leder nu mästerskapet med åtta poäng. Räikkönen ligger tredje och Bottas femte, 55 respektive 67 poäng efter Vettel.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Brotten mot liv skjuter i höjden

Juni var en lugn månad för polisen men juli har börjat sämre. I lördags var polishäktet överfullt och dessutom har polisen ett svårlöst fall i Laihela på sitt bord.

Nyhetsbild
Lokalt

Stugägare får el och fiber – men inte alla

NYKARLEBY Just nu dras el- och fiber till tre holmar utanför Klubbskata i Monäs. Stugägare Björn Westerberg blir utan fiber, han är besviken.

Sport

Sancho, Lafont och Foden hör till de största namnen i U19 EM

U19-EM Fotbollstalanger från åtta länder kommer nöta konstgräset i Vasa och Seinäjoki de kommande veckorna. Men vem spelar egentligen i landslagen? Det finns killar som redan har kontrakt med storklubbar och nått genombrott i karriären, till exempel Jadon Sancho, Alban Lafont och Phil Foden.

Nyhetsbild
Lokalt

Laddning av elbil kan bli dyrt för husbolagen – disponent avråder från att tanka via elstolpe

Ett nytt stöd ska delas ut till husbolag som vill bygga laddningsstationer för elbilar. Hittills är det få husbolag som byggt dem i Vasa. Men det är definitivt på gång, enligt en disponent. Om de inte byggs kan användningen av traditionella elstolpar orsaka stora skador.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan