|

Björnjakten utvidgas – 355 björnar får fällas i höst

355 björnar får fällas under jaktsäsongen 2018–2019, meddelar Jord- och skogsbruksministeriet. Det är 100 fler än i fjol.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Jord- och skogsbruksministeriet har fastställt att 355 björnar får fällas under jaktsäsongen 2018–2019. Det är 100 djur fler än i fjol.

Genom den utökade jaktkvoten försöker ministeriet stabilisera Finlands växande björnstam. Naturresursinstitutet Luke uppskattade i våras att det kommer att finnas 2 130-2 260 björnar i Finland när jaktsäsongen börjar i augusti. I fjol var motsvarande uppskattning 1 980-2 100 björnar.

Enligt Jord- och skogsbruksministeriet har den växande björnstammen gjort att antalet renskador ökat. Renskötselområdets jaktkvot för björn höjdes från 85 till 95. Utanför renskötselområdet är kvoten således 260 björnar.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan