|

Björnjakten utvidgas – 355 björnar får fällas i höst

355 björnar får fällas under jaktsäsongen 2018–2019, meddelar Jord- och skogsbruksministeriet. Det är 100 fler än i fjol.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Jord- och skogsbruksministeriet har fastställt att 355 björnar får fällas under jaktsäsongen 2018–2019. Det är 100 djur fler än i fjol.

Genom den utökade jaktkvoten försöker ministeriet stabilisera Finlands växande björnstam. Naturresursinstitutet Luke uppskattade i våras att det kommer att finnas 2 130-2 260 björnar i Finland när jaktsäsongen börjar i augusti. I fjol var motsvarande uppskattning 1 980-2 100 björnar.

Enligt Jord- och skogsbruksministeriet har den växande björnstammen gjort att antalet renskador ökat. Renskötselområdets jaktkvot för björn höjdes från 85 till 95. Utanför renskötselområdet är kvoten således 260 björnar.

Kommentarer
|

Livsmedelsverket: Rekordartat antal nya odlare

Nyhetsbild
Över hälften av de nya gårdarna som fick startstöd finns i de österbottniska landskapen och Egentliga Finland. Foto: Ari Sundberg/SPT
NTM-centralerna finansierade ett rekordartat antal investeringar i lantgårdar och startstöd för unga jordbrukare i fjol.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan