|

FM i minigolf avgörs på Vasklot i helgen – en sport mer än bara klubba och boll

Nyhetsbild
Tom Ahlberg med den speciella VM-boll som Vasa minigolfklubb lät göra inför VM 2001. Det finns många olika bollar att välja mellan när man spelar minigolf, vissa kan ha ett hundratal. Foto: Lilian Hellström
Att tävla i minigolf är mer än att bara ta klubba och boll och bege sig ut på banorna för att testa lyckan. De flesta som deltar i helgens FM-tävlingar på Vasklot har kommit till Vasa två dagar på förhand för att lära sig banornas hemligheter och vilken av de tjugotals bollarna som passar bäst att användas var.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Whiskyexpert om Kyrö Distillery: "Ni är inte konkurrenter, ni är bröder"

Den kända whiskyhistorikern och entreprenören Carl Lönndahl från Sverige vill göra en dokumentärfilm om entreprenörskapet kring Kyrö Distillery. Lönndahl menar att whisky i Norden har en egen prägel som inte konkurrerar med whiskyländer som Skottland eller Irland – i synnerhet Kyrö Distillery med sin rågwhisky.

Nyhetsbild
Lokalt

Traktorer lockade 2100 besökare – "De byggde vårt land efter kriget"

På ett fält i Övermalax står 148 veterantraktorer i solgasset. Utställningen ordnas för tolfte gången och har lockat 2100 besökare i år.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan