Uppgifterna om personen som burits ut på bår kommer från en källa med insyn i räddningsinsatsen, men har ännu inte bekräftats. Om uppgiften visar sig stämma kan det röra sig om en nionde person av sammanlagt 13 som räddats ur Tham Luang-grottorna.

Dykare har återigen gått in i grottan för den tredje och sista räddningsinsatsen i Tham Luang-grottorna. Hittills har insatsen gått som smort, utöver den dykare som omkom under förberedelserna. Alla åtta pojkar som förts ut tidigare har klarat sig helskinnade och sägs vara vid god hälsa, både fysiskt och mentalt.

Familjerna som fått besöka den första gruppen pojkar, 14–16 år gamla, fick hålla sig bakom en glasruta under besöket på sjukhuset. De fyra barnen kan äta vanlig mat och är ofta hungriga, enligt de nya uppgifterna. De är också pigga nog att stå upp och gå runt sina sängar.

De fyra som räddades under måndagen, 12–14 år gamla, hade "mycket låg kroppstemperatur", men mår bättre redan på tisdagen, säger Jesada Chokedamrongsuk vid hälsomyndigheten till medier på ett sjukhus i Chiang Rai.

Alla åtta har fått saltlösning, rabiesvaccin och B-vitamin och ingen av dem rapporteras ha feber.

Undersökningar av pojkarna visar på misstänkta infektioner. Om en till två dagar väntas svar på infektionsprover, och då kommer det att avgöras om familjerna kan få besöka dem.

Pojkarna kommer att vara kvar på sjukhus i en vecka för observation.

Några timmar tidigare var Elon Musk, vd för Tesla och Space X, på plats vid grottorna i Thailand där pojkarna och deras 25-årige fotbollstränare blev instängda av monsunregnet för över två veckor sedan. Med sig hade Musk en miniubåt i barnstorlek som är redo om den behövs, skriver Musk på Twitter.

"Jag lämnar den här om den behövs i framtiden. Thailand är så vackert", twittrar han.

Miniubåten har döpts till "Wild boar" efter det fotbollslag, "Vildsvinen", som pojkarna spelar i.