|

Modric ska ta Kroatien till final

NyhetsbildZoom
Luka Modric och hans Kroatien möter England på onsdag kväll. Foto: Darko Bandic
Kroatien tog brons i sitt första VM för 20 år sedan. Nu ska laget, med Luka Modric i spetsen, överträffa det – och samtidigt släcka de engelska finaldrömmarna. – Vi har allt som behövs för att gå ett steg längre, säger mittfältaren.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi fortsätter att få samma frågor och ge samma svar, sade Kroatiens Ivan Perisic förra veckan.

De kroatiska spelarna vet att Luka Modric kommer på tal i nästan alla intervjuer och i svaren lyser deras beundran för kaptenen igenom.

32-åringen har stått för ett imponerande mästerskap så här långt och nu är han en av huvudfigurerna i kroaternas jakt på sin första VM-final.

– Jag har känt Luka i många år nu. Han förtjänar allt beröm han får från media och folket. Han har jobbat väldigt hårt för att ta sig hit. Vi följer vår ledare och om vi får ett bra resultat och han belönas med Ballon d'Or förtjänar han det. Jag önskar honom det, säger Mario Mandzukic.

Den rutinerade Real Madrid-spelaren har stått i fronten i flera smärtsamma mästerskapsförluster för Kroatien, med uttåget i kvartsfinal efter straffavgörande mot Turkiet i EM 2008, då han själv missade en straff, och även i EM för två år sedan då de släppte in mål i förlängningen i åttondelsfinalen mot Portugal.

– Vi har tagit en lite svår rutt hit. Vi har haft otur i tidigare mästerskap men i år tar vi igen det, säger Modric.

Kroatien har tvingats till 120 minuters spel plus straffläggningar i sina två senaste VM-matcher, och den fysiska statusen på laget är ett frågetecken inför semifinalen mot de finaltörstande engelsmännen.

Modric känner självsäkerhet inför ödemötet mellan lagen som båda jämförs med tidigare framgångsrika upplagor långt tillbaka i tiden. Kroatiens senaste VM-framgång var bronset 1998. England måste titta tillbaka till 1966, då det blev guld, för att hitta den senaste stora framgången.

– Förhoppningsvis går vi ett steg längre än 1998. Vi har allt som behövs för att göra det med ett fantastiskt lag och fantastiska ledare. Jag hoppas att vi tar det där extra steget.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport
1

113 lopp sedan senast – Kimi Räikkönen vann i Austin

FORMEL 1 Kimi Räikkönen höll undan för Max Verstappen och Lewis Hamilton och vann USA:s GP.

Nyhetsbild
Lokalt

Biobesöket i rullstol blev en besvikelse: "Det är gräsligt"

VASA Carola Lithén såg fram emot en biokväll på Bio Rex i Vasa. Men kvällen blev förstörd när hon insåg att renoveringen av biografen försämrat tillgängligheten för rullstolsburna besökare.

Nyhetsbild
Sport

FC Sport tog första segern trots utvisning

FUTSAL FC Sport-j var bättre från början och bärgade säsongens första ligaseger i Vanda.

Nyhetsbild
Lokalt

På måndag stänger strejken flera idrottsanläggningar– se lista över stängda utrymmen

På måndag och tisdag går över 10 000 av fackförbundet JHL:s medlemmar i strejk. Strejken syns också i Vasa och i Korsholm, inom fastighetsservice, kosthåll samt motions-, kultur- och idrottsväsendet.

Mest läst senaste veckan