|

Modric ska ta Kroatien till final

NyhetsbildZoom
Luka Modric och hans Kroatien möter England på onsdag kväll. Foto: Darko Bandic
Kroatien tog brons i sitt första VM för 20 år sedan. Nu ska laget, med Luka Modric i spetsen, överträffa det – och samtidigt släcka de engelska finaldrömmarna. – Vi har allt som behövs för att gå ett steg längre, säger mittfältaren.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi fortsätter att få samma frågor och ge samma svar, sade Kroatiens Ivan Perisic förra veckan.

De kroatiska spelarna vet att Luka Modric kommer på tal i nästan alla intervjuer och i svaren lyser deras beundran för kaptenen igenom.

32-åringen har stått för ett imponerande mästerskap så här långt och nu är han en av huvudfigurerna i kroaternas jakt på sin första VM-final.

– Jag har känt Luka i många år nu. Han förtjänar allt beröm han får från media och folket. Han har jobbat väldigt hårt för att ta sig hit. Vi följer vår ledare och om vi får ett bra resultat och han belönas med Ballon d'Or förtjänar han det. Jag önskar honom det, säger Mario Mandzukic.

Den rutinerade Real Madrid-spelaren har stått i fronten i flera smärtsamma mästerskapsförluster för Kroatien, med uttåget i kvartsfinal efter straffavgörande mot Turkiet i EM 2008, då han själv missade en straff, och även i EM för två år sedan då de släppte in mål i förlängningen i åttondelsfinalen mot Portugal.

– Vi har tagit en lite svår rutt hit. Vi har haft otur i tidigare mästerskap men i år tar vi igen det, säger Modric.

Kroatien har tvingats till 120 minuters spel plus straffläggningar i sina två senaste VM-matcher, och den fysiska statusen på laget är ett frågetecken inför semifinalen mot de finaltörstande engelsmännen.

Modric känner självsäkerhet inför ödemötet mellan lagen som båda jämförs med tidigare framgångsrika upplagor långt tillbaka i tiden. Kroatiens senaste VM-framgång var bronset 1998. England måste titta tillbaka till 1966, då det blev guld, för att hitta den senaste stora framgången.

– Förhoppningsvis går vi ett steg längre än 1998. Vi har allt som behövs för att göra det med ett fantastiskt lag och fantastiska ledare. Jag hoppas att vi tar det där extra steget.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Yogan förändrade allt för Amanda Holmström

Rörelse, närvaro och en insyn i att vem som helst kan lära sig att yoga. – Första gången jag provade på yoga tyckte jag faktiskt att det var ganska tråkigt, säger Amanda Holmström som nu ser yogan som ett av sina viktigaste redskap för att hitta tillbaka till sig själv, om och om igen.

Nyhetsbild
Sport

Wasa Segelförening har allt i egna händer inför deltävling tre

SEGLING. Trots en nedåtgående trend vad gäller placeringar i dagens seglingar kunde Wasa Segelförening knipa en tredje plats i det totala sammandraget. Det betyder att föreningen har allt i egna händer inför den avslutande deltävlingen i Helsingfors i augusti.

Nyhetsbild
Lokalt

Grannar misstänkte vattenläckage – Var någon som tvättade balkongen

VASA På söndagskvällen fick räddningsverket larm om ett misstänkt vattenläckage i ett höghus i Vasa. Det visade jag vara grannar som tvättade balkongen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan