|

Räddningsinsatsen i Thailand kan bli film

NyhetsbildZoom
Det thailändska pojkfotbollslaget som räddades av dykare från en översvämmad grotta kan bli film. Arkivbild.
Fotbollslaget som räddades ur en thailändsk grotta har berört stora delar av världen. Nu kan händelsen bli film.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Rapporteringen om dykarna som räddade ett thailändskt pojkfotbollslag från en översvämmad grotta har fått världen att bita på naglarna. Historien är så fängslande att den anses kunna hamna på vita duken. Bara något dygn efter att den sista av de tolv barnen och deras tränare räddades har flera personer redan uttalat sig om möjligheterna att göra spelfilm av berättelsen.

Ett liknande scenario utspelades för åtta år sedan, då 33 chilenska gruvarbetare räddades från underjorden. Den händelsen utmynnade senare i filmen "The 33", med Antonio Banderas i huvudrollen.

Producenten Mike Medavoy påpekar att båda räddningsaktionerna innehåller ett mänskligt mod. Han menar att Thailands-händelsen lär bli film eller tv-serie förr eller senare, eftersom det är "en fantastisk historia".

Samtidigt har filmstudion Pure Flix redan intervjuat några av räddningsarbetarna för en potentiell produktion.

– Jag tycker att det finns en världsomspännande dragningskraft som jag tror kommer inspirera miljoner runt klotet, säger studions grundare Michael Scott.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Whiskyexpert om Kyrö Distillery: "Ni är inte konkurrenter, ni är bröder"

Den kända whiskyhistorikern och entreprenören Carl Lönndahl från Sverige vill göra en dokumentärfilm om entreprenörskapet kring Kyrö Distillery. Lönndahl menar att whisky i Norden har en egen prägel som inte konkurrerar med whiskyländer som Skottland eller Irland – i synnerhet Kyrö Distillery med sin rågwhisky.

Nyhetsbild
Lokalt

Traktorer lockade 2100 besökare – "De byggde vårt land efter kriget"

På ett fält i Övermalax står 148 veterantraktorer i solgasset. Utställningen ordnas för tolfte gången och har lockat 2100 besökare i år.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan