|

Tysk nynazist får livstid för tio mord

NyhetsbildZoom
Zschäpe under en av de sista rättegångsdagarna. Arkivbild. Foto: Peter Kneffel
Beate Zschäpe döms till livstids fängelse för tio fall av mord. Den 43-åriga högerextremisten deltog i nazistcellen NSU:s (Nationalsozialistischer Untergrund) mordturné i Tyskland under åren 2000 till 2006.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Terrorgruppen har erkänt nio mord på migranter, samt har tagit på sig mordet på en 22-årig polis i Heilbronn 2007. De övriga två NSU-medlemmarna Uwe Mundlos och Uwe Böhnhardt tog livet av sig efter att ha upptäckts av polisen.

Zschäpe har själv hävdat att hon var en oskyldig betraktare, och endast delaktig i ett par bankrån som gruppen utförde. Hon påstår också att hon tar avstånd från nazism och högerextremism.

Rättegången var den största i Tyskland sedan målet mot Baader Meinhof-ligan på 1970-talet.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan