|

Dags för dans på gatorna igen – Seinäjoki tangomarknad startade

NyhetsbildZoom
Tangomarknaden i Seinäjoki inleddes med en tangoparad. Foto: Lehtikuva/Timo Aalto
Årets tangomarknad började med en parad genom Seinäjoki på onsdagen. De dansande paren och tusentals åskådare fyllde gatorna. Fjolårets tangodrottning Aino Niemi och tangokungen Teijo Lindström fanns också på plats, liksom alla de som tävlar om kronorna i år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"


Zoom

Teijo Lindström utsågs till tangokung 2017. Han sjöng för folket på öppningen av årets tangomarknad i Seinäjoki. Foto: Lehtikuva/Timo Aalto


Enligt publikomröstningen ligger Tino Ahlgren och Nina Åkerman bäst till för att bli årets tangokung och -drottning.

På torsdagen avgörs vem som blir årets tangokung, medan tangodrottningen väljs på lördag.

På fredagen är det dags för den stora tangokonserten.

Evenemanget påverkar också trafiken genom Seinäjoki.

Zoom

Många dansade tango, men ännu fler såg på när årets tangomarknad öppnades i den varma onsdagskvällen. Foto: Lehtikuva/Timo AaltoZoom

Tangoparaden öppnade årets tangomarknad i Seinäjoki. Foto: Lehtikuva/Timo Aalto

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport
1

113 lopp sedan senast – Kimi Räikkönen vann i Austin

FORMEL 1 Kimi Räikkönen höll undan för Max Verstappen och Lewis Hamilton och vann USA:s GP.

Nyhetsbild
Lokalt

Biobesöket i rullstol blev en besvikelse: "Det är gräsligt"

VASA Carola Lithén såg fram emot en biokväll på Bio Rex i Vasa. Men kvällen blev förstörd när hon insåg att renoveringen av biografen försämrat tillgängligheten för rullstolsburna besökare.

Nyhetsbild
Sport

FC Sport tog första segern trots utvisning

FUTSAL FC Sport-j var bättre från början och bärgade säsongens första ligaseger i Vanda.

Nyhetsbild
Lokalt

På måndag stänger strejken flera idrottsanläggningar– se lista över stängda utrymmen

På måndag och tisdag går över 10 000 av fackförbundet JHL:s medlemmar i strejk. Strejken syns också i Vasa och i Korsholm, inom fastighetsservice, kosthåll samt motions-, kultur- och idrottsväsendet.

Mest läst senaste veckan