Zoom

DCIM\100GOPRO


På parkscenen i Inre hamnen uppträder bland andra de svenska E-Type och Mando Diao, det tyska The Baseballs, som charmat finländarna med sin hit ”Umbrella” samt det brittiska bandet Abba Tribute, som ofta även korats världens bästa.

Även ett stort antal jubilerande finländska artister, som t.ex. popartisten Evelina, Popeda, som firar 40-årsjubileum, Samuli Edelman, som firar 50-årsjubileum, med orkester, Scandinavian Music Group, som till stor del består av medlemmar i bandet Ultra Bra, samt den förtjusande duon Ida Paul & Kalle Lindroth.

Likaså uppträder Queen Tribute-bandet, som leds av Kimmo Blom samt det 20 personer stora Vasabandet Gubbrockarna som firar 20-årsjubileum. Festivalen har även en andra scen, Inre hamnens terrass-scen, där speciellt Österbottniska band och band från Vasa uppträder.

Zoom

Samuli Edelmann & orkesteri, elokuu 2017. Kuvaaja Juha Mustonen Foto: Juha Mustonen Photography

Zoom

En alldeles speciell programpunkt utlovas på lördag 28.7 då hela folkets Tarja Turunen, som klättrat på den internationella karriärstegen, känd som solist i bandet Nightwish under dess första år, tar plats på scenen.

För att showen ska närma sig perfektion tar Vasa Stadsorkester plats på scenen tillsammans med Turunen. En magnifik sångare ackompanjerad av en symfoniorkester måste både ses och höras, en verklig rocksymfoni utlovas!

Tarja Turunens sällsynta framträdande tillsammans med Vasa Stadsorkester är garanterat en av de mest efterlängtade programpunkterna i den finländska festivalsommaren och på Vasa Festival sommaren 2018.

Vasa Festival skiljer sig från andra festivaler då det förutom musik serveras högklassig mat och dryck.

På området finns Food & Wine Tasting Village, där tio utställare serverar sina produkter och nästan femtio olika dryck-alternativ. Åldersgränsen för Vasa Festival är 18, och hela området vid Inre hamnen är utskänkningsområde. Då du köpt en vinflaska får du ha den med på hela festivalområdet.

På matsidan finns det också mycket alternativ. Utöver Strampen och Inre hamnens terass serveras mat på Tasting Village som ligger vid bryggorna. Där kan du njuta av både inhemska och utländska smaker.

Du kan till exempel avnjuta en sushimåltid med kvalitetsviner eller heta kycklingvingar med öl från mikrobryggerier – valet är ditt! På Tasting Village finns bl.a. smaker från det thailändska köket, premiumpizzor och även gourmet hot dogs.

Food & Wine Tasting Villages bychef Janne Mäki beskriver Vasa Festival på följande sätt: ”Jag har ordnat många slags mat- och dryck-evenemang, men detta är en helt ny och intressant schablon, där man kombinerar en traditionell musikfestival med vin-, öl-, och matfestival. Jag är entusiastisk över vårt utbud och jag tror att Vasaborna möter upp med iver. Vi har ett stort utbud av högklassig dryck med tilltugg och det finns något för alla smaker: kvalitetsvin från olika delar av världen, öl från mikrobryggerier, cider och drinkar och även det landsberömda sahti från Satakunda som har bryggts enkom för Vasa Festival! Tasting Villages mångsidiga matutbud ger en ypperlig möjlighet att kombinera mat och dryck för att hitta delikata smakkombinationer. Kom med och njut, prova, fråga och lär dig om drycker och mat vid sidan om bra musik!”

Zoom

DCIM\100GOPRO

Vasa Festivals promoter Tommi Mäki sammanfattar festivalen på följande sätt: Vasa Festival har framförallt skapats till en festival i premiumklass med strålande inramning. Utöver ett utmärkt artistutbud satsar vi speciellt mycket på ett högklassig dryck- och matutbud och på festivalområdet finns försäljningspunkter för många kända brand.

På dryck-sidan har vi med oss såväl Kyrö Distillery som Bernard & Massard. Till Food & Wine Tasting Village som byggs upp vid bryggområdet har vi fått med över tio kända företag eller brand som garanterar högklassig och minnesvärd mat- och dryckupplevelse för våra kunder.

Även restaurang Strampen och den nyss färdigställda Inre hamnens terrass serverar mat från sina högklassiga menyer under hela festivalen. Stämningen av en sann vinfest utlovas i en maritim parkmiljö med toppartister.

Festivalplaneringen har såhär långt gått exemplariskt. Vi är nöjda med såväl programmet som dryck- och matutbudet. I och med den andra scenen vill vi lyfta fram även framtidens stjärnor, av vilka största delen är från Vasaregionen.

Vår målsättning för tvådagarsevenemanget är 12 000 besökare och jag tror att målet kommer att nås galant.

Zoom