|

Leveelahti tog medalj

NyhetsbildZoom
Helena Leveelahti öppnade Finlands medaljkonto i junior-VM i friidrott. Hon tog silver i diskus. Foto: Lehtikuva/Kalle Parkkinen
Finland öppande medaljkontot i U20-VM i Tammerfors på torsdagen. Helena Leveelahti var som bäst då det verkligen gäller och noterade nytt finländskt ungdomsrekord i diskus. Hennes rekordkast 56,80 räckte till silver.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

18-åringen från Virdois hade tidigare 55,02 som personbästa från ett par veckor sedan. Silverresultatet överskrider även EM-gränsen till Berlin.

– Det här känns helt otroligt. Jag kan knappt tro att det är sant. Det här ger mig massor av energi och motivation inför framtiden, säger Leveelahti till Yle.

Esbo IF:s Saga Andersson var även hon medaljfavorit, men till skillnad från Leveelahti fick hon inte alls till det då det gällde i flickornas stavfinal utan rev ut sig i ett tidigt skede.

Andersson slutplacering var sjunde. Guldet gick till Tjeckiens Amalie Svabikova på 451. Sveriges Lisa Gunnarsson var storfavoit efter att ha hoppat 460 i våras, men tvingades nöja sig med silver på 435.

Inledningshöjden 400 samt följande höjd 410 beredde inga problem för Andersson, men på 420 rev hon första försöket. Följande höjd 425 var sedan Andersson övermäktig och hon var inte ens nära att klara av höjden.

Resultatet 420 och placeringen var en stor besvikelse för Andersson, som har 440 som personbästa.

Kommentarer
|

Lukas Kuuttinen förkrossande överlägsen

Nyhetsbild
Lukas Kuuttinen verkar vara oslagbar i FSS-spåret för tillfället. Foto: Patrik Sundqvist
Krafts Lukas Kuuttinen var förkrossande överlägsen när han tog sitt andra mästerskapsguld på lördagen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan