|

Leveelahti tog medalj

NyhetsbildZoom
Helena Leveelahti öppnade Finlands medaljkonto i junior-VM i friidrott. Hon tog silver i diskus. Foto: Lehtikuva/Kalle Parkkinen
Finland öppande medaljkontot i U20-VM i Tammerfors på torsdagen. Helena Leveelahti var som bäst då det verkligen gäller och noterade nytt finländskt ungdomsrekord i diskus. Hennes rekordkast 56,80 räckte till silver.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

18-åringen från Virdois hade tidigare 55,02 som personbästa från ett par veckor sedan. Silverresultatet överskrider även EM-gränsen till Berlin.

– Det här känns helt otroligt. Jag kan knappt tro att det är sant. Det här ger mig massor av energi och motivation inför framtiden, säger Leveelahti till Yle.

Esbo IF:s Saga Andersson var även hon medaljfavorit, men till skillnad från Leveelahti fick hon inte alls till det då det gällde i flickornas stavfinal utan rev ut sig i ett tidigt skede.

Andersson slutplacering var sjunde. Guldet gick till Tjeckiens Amalie Svabikova på 451. Sveriges Lisa Gunnarsson var storfavoit efter att ha hoppat 460 i våras, men tvingades nöja sig med silver på 435.

Inledningshöjden 400 samt följande höjd 410 beredde inga problem för Andersson, men på 420 rev hon första försöket. Följande höjd 425 var sedan Andersson övermäktig och hon var inte ens nära att klara av höjden.

Resultatet 420 och placeringen var en stor besvikelse för Andersson, som har 440 som personbästa.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan