|

Polisinsats efter sjukdomsfall i Salisbury

NyhetsbildZoom
Polisen spärrade av området utanför restaurangen Zizzi i mars när den ryske ex-agenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal hittades förgiftade av nervgiftet novitjok. Arkivbild. Foto: Matt Dunham
En man i 30-årsåldern har insjuknat i Salisbury i Storbritannien på Castle Street, i närheten av den restaurang där den ryske ex-agenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal hittades förgiftade av nervgiftet novitjok, rapporterar Sky News.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

"Med tanke på den pågående händelsen i Salisbury och i Amesbury vidtar vi omfattande säkerhetsåtgärder för att försäkra att allmänheten ska vara i säkerhet", skriver polisen i Salisbury på Twitter.

Polisen skriver vidare att de inte vill skapa oro och att det inte finns några tecken på någon risk för allmänheten, men att folk ska undvika det aktuella området.

Även i staden Amesbury, inte långt från Salisbury, har en man och en kvinna utsatts för giftet. Kvinnan avled och mannen fick livshotande skador. Mannen har dock gradvis blivit bättre och hans tillstånd beskrivs inte längre som kritiskt.

Kommentarer
|

TBE upptäckt i norsk mjölk

Nyhetsbild
Norska forskare har hittat TBE-virus i opastöriserad mjölk. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT
Forskare har upptäckt fästingviruset TBE i opastöriserad mjölk från gårdar i Norge. Den norska regeringen avråds från att låta gårdarna sälja obehandlad mjölk direkt till konsumenterna.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan