|

Trump: May kan döda frihandelsavtal

Den amerikanske presidenten Donald Trump är i London för ett toppmöte med den hårt politiskt ansatta premiärministern Theresa May.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Om överenskommelsen blir på det viset, kommer vi att ha att göra med EU i stället för med Storbritannien, så det kommer troligen att döda avtalet, säger han till tidningen.

Presidenten säger också att den tidigare utrikesministern Boris Johnson, som avgick i veckan i protest över brexit-planen, skulle bli "en utmärkt premiärminister".

Han säger också att Londons borgmästare Sadiq Khan – som inför mötet gett tillstånd till demonstranter att hissa en gigantisk ballong föreställande Trump i blöja – har gjort "ett hemskt dåligt jobb" med brottsligheten.

Den mjuka brexit-plan som Theresa presenterade under torsdagen innebär att EU och Storbritannien behåller en del relationer, bland annat genom att skapa ett slags tulluppgörelse.

Trump menar också att May har struntat i råd från honom och att han hade föredragit en hårdare brexit-strategi.

– Jag skulle ha gjort det väldigt annorlunda. Jag berättade faktiskt för Theresa May hur hon skulle göra men hon höll inte med, hon lyssnade inte på mig. Hon ville gå en annan väg.

Trump menar också att Mays brexit-plan skiljer sig för mycket från det som britterna tidigare röstat för.

– Det är inte samma förutsättning som i folkomröstningen. Jag har just hört det här under de senaste tre dagarna. Jag vet att de har haft mycket avgångar. Så många tycker inte om det, säger han.

Kommentarer
|

Expert: IS har både ideologi och kunskap kvar

Nyhetsbild
Bara för att territoriet är förlorat innebär det inte att IS gett upp helt. Arkivbild. Foto: AP/TT
IS territorium i Syrien må vara förlorat, men både ideologi och stridserfarenheter finns kvar. Nu kan IS omgruppera sig, och gå in i sovande celler för att återuppstå på nytt i andra former, enligt Mellanösternexperten.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan