|

Shaqiri klar för Liverpool

NyhetsbildZoom
Xherdan Shaqiri i en duell med Gustav Svensson under VM. Arkivbild. Foto: Dmitri Lovetsky
Den schweiziske fotbollsstjärnan Xherdan Shaqiri är klar för Liverpool. 26-åringen värvas från Stoke City, som åkte ur Premier League förra säsongen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Som spelare vill du alltid vara på de största fotbollsscenerna, säger Shaqiri till klubbens webbplats.

– Jag ville komma hit för några år sedan, men då blev det inte så. Jag är verkligen glad att jag äntligen är här. Jag vill utvecklas, jag vill spela med de bästa och jag vill vinna titlar, fortsätter han.

Shaqiri var en av Schweiz nyckelspelare i VM i Ryssland där han stod för ett mål och en assist innan Sverige skickade ut laget ur mästerskapet i åttondelsfinalen.

Liverpool skriver inte ut några detaljer om kontraktet, men enligt medieuppgifter i England rör det sig om ett femårigt kontrakt där prislappen ska ha landat på omkring 160 miljoner kronor.

Schweizaren är Liverpools tredje värvning i sommar efter Fabinho och Naby Keita.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan