|

Historiskt VM-brons till Belgien

NyhetsbildZoom
Belgien firar Thomas Meuniers mål. Foto: Petr David Josek
Brons till Belgien – och första VM-medaljen i fotboll till landet någonsin.Ett tidigt mål av Thomas Meunier och ett sent mål av Eden Hazard avgjorde bronsmötet mot England.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Både England och Belgiens förbundskaptener beskrev svårigheterna att ladda om till en bronsmatch inför mötet, det andra lagen emellan i VM.

Förra gången, i den avslutande gruppspelsmatchen som Belgien också vann, var båda lagen redan klara för avancemang – och lagens intresse för bronsmatchen kändes stundtals liknande.

England bytte fem spelare inför matchen som Gareth Southgate kallat "matchen som ingen vill spela" och hans b-betonade lag åkte på ett tidigt baklängesmål.

Thomas Meunier var tillbaka efter sin avstängning i semifinalen och visade direkt att han saknats. Redan i den fjärde minuten gjorde han 1–0 efter ett fint anfall och inlägg av Nacer Chadli.

Den första halvleken var annars ganska avslagen, och England hade svårt att skapa farliga lägen.

Engelsmännens riktigt farliga chans kom i den 70:e minuten, men Eric Diers skott räddades vasst av hans Tottenham-kollega Tony Alderweireld på mållinjen.

Belgiens lagkapten Eden Hazard avgjorde sedan mötet med tio minuter kvar av matchen. I den 82:e minuten placerade han in bollen efter en kontring.

VM-bronset är Belgiens första i historien. England har ett guld från 1966 sedan tidigare, men blir alltså utan medalj den här gången. Även 1990 förlorade de bronsmatchen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

I höst inleds arbetet med Vasas södra infart och stadens första turborondell

VASA Redan i november sätter arbetet igång med den nya rondellen mellan Handelsesplanaden och motorvägen i Sandviken. Den ska bland annat göra så att sjukhustrafiken löper smidigare. Det är dessutom fråga om en så kallad turborondell, den första i sitt slag i Vasa.

Nyhetsbild
Lokalt

Vasabo hittades död efter månader – polisen misstänker inget brott

VASA En man i 40-årsåldern har hittats död i sin lägenhet i centrala Vasa. Enligt preliminära uppgifter är det inte fråga om brott mot liv.

Nyhetsbild
Inrikes

Ett år efter Åbodådet – dagen som klöv Finland itu

På lördag är det ett år sedan Finland upplevde sitt första terrorrubricerade brott med jihadistiska förtecken. Det var en dag som verkade klyva en hel nation, men som ändå förde många människor samman.

Nyhetsbild
Kultur

Alf Snellman skrev viktig bok om en svag era i Vasabladets historia

RECENSION. Alf Snellman berättar om en nedgångsperiod i Vasabladets historia, ett förfall som senare förbyttes i motsatsen.

Mest läst senaste veckan