|

Historiskt VM-brons till Belgien

NyhetsbildZoom
Belgien firar Thomas Meuniers mål. Foto: Petr David Josek
Brons till Belgien – och första VM-medaljen i fotboll till landet någonsin.Ett tidigt mål av Thomas Meunier och ett sent mål av Eden Hazard avgjorde bronsmötet mot England.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Både England och Belgiens förbundskaptener beskrev svårigheterna att ladda om till en bronsmatch inför mötet, det andra lagen emellan i VM.

Förra gången, i den avslutande gruppspelsmatchen som Belgien också vann, var båda lagen redan klara för avancemang – och lagens intresse för bronsmatchen kändes stundtals liknande.

England bytte fem spelare inför matchen som Gareth Southgate kallat "matchen som ingen vill spela" och hans b-betonade lag åkte på ett tidigt baklängesmål.

Thomas Meunier var tillbaka efter sin avstängning i semifinalen och visade direkt att han saknats. Redan i den fjärde minuten gjorde han 1–0 efter ett fint anfall och inlägg av Nacer Chadli.

Den första halvleken var annars ganska avslagen, och England hade svårt att skapa farliga lägen.

Engelsmännens riktigt farliga chans kom i den 70:e minuten, men Eric Diers skott räddades vasst av hans Tottenham-kollega Tony Alderweireld på mållinjen.

Belgiens lagkapten Eden Hazard avgjorde sedan mötet med tio minuter kvar av matchen. I den 82:e minuten placerade han in bollen efter en kontring.

VM-bronset är Belgiens första i historien. England har ett guld från 1966 sedan tidigare, men blir alltså utan medalj den här gången. Även 1990 förlorade de bronsmatchen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Misstänkt mässlingsfall på Vasa centralsjukhus

VASA På söndagseftermiddagen var dörrarna till akutavdelningen på Vasa centralsjukhus stängda. På dörrarna stod instruktioner om hur man ska göra om man misstänker mässling. Just nu vet man inte säkert vad det rör sig om, säger sjukvårdsdistriktets direktör.

Nyhetsbild
Sport

Finland tog VM-guld

INNEBANDY Sverige kom till VM med ett stort revanschsug. Men det blev en repris på senast – och förlust mot Finland i finalen i Prag.

Nyhetsbild
Lokalt

Martin utvecklar indiespel med fokus på humor: "Allt måste inte vara blodigt allvar"

VASA För att Vasaregionen ska bli ett spelkluster skulle det behövas ett stort spelbolag. Det säger Martin Hanses, som nu är i färd med att utveckla ett eget datorspel – Clam Man.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Hej, du aktiva Skogsägare – använder du MinSkog.fi?

ANNONS FRÅN SKOGSCENTRALEN Med hjälp av den lättanvända e-tjänsten Minskog.fi, kan du kostnadsfritt se uppgifter om din skog och sköta dina skogsärenden via nätet.

Mest läst senaste veckan