På Lakiakangas vindkraftsområde byggs tolv kraftverk av bolaget Vestas. Kraftverken, som är V150-4.2 megawatt stora, levereras nästa sommar. Kraftverkstypen representerar den nyaste och effektivaste vindkraftsteknologin i världen.

Byggnadsarbetet inleds redan nu i juli. Det är troligen fråga om Finlands första vindkraftspark som byggs både marknadsbaserat och med projektfinansiering, uppger CPC Finland i ett pressmeddelande. Bolaget ska både äga och driva vindkraftsparken.

– Vi är mycket nöjda över uppkomsten av elleveransavtalet. Avtalet möjliggör byggandet av de nya kraftverken i Lakiakangas i Storå, såväl marknadsbaserat som utan något statligt stöd. I Finland råder mycket goda vindförhållanden och på de bästa områdena är vindkraften redan nu den mest kostnadseffektiva formen av elproduktion, säger Erik Trast, verkställande direktör för CPC Finland.

CPC Finland är ett helägt dotterbolag till tyska CPC Germania GmbH & Co. KG. CPC Germania är ett av Europas äldsta vindkraftsbolag. CPC har byggt över 50 vindkraftsprojekt med en helhetskapacitet på över 600 megawatt. I Finland har CPC verkat sedan 2011.