|

Metallica bestämmer låtlistan efter Spotify

NyhetsbildZoom
Metallica ändrar sin låtlista efter vilka låtar som spelas på Spotify i den aktuella staden, enligt Spotifys vd Daniel Ek. Arkivbild. Foto: Kathy Kmonicek
Metallica har gjort sig kända för att aldrig framföra exakt samma låtlista under sina olika konserter. Nu hävdar Spotifys vd Daniel Ek att bandet ändrar om bland låtarna beroende på vilka som är populära i den stad där de framträder, skriver Quartz.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi har ett band som Metallica, som ändrar sin låtlista från stad till stad, bara genom att titta på data från Spotify för att se vilken den mest populära låten är i den staden. Artister har aldrig tidigare kunnat förstå sin publik så väl som nu, säger han enligt nätmagasinet.

Metallicas trummis Lars Ulrich har tidigare sagt i intervjuer att han alltid ändrar sex till åtta låtar inför kvällens gig för att ge publiken en ny upplevelse. Han bekräftar i en intervju med en lokal radiostation i Baltimore att han till exempel går efter vilka låtar som spelas på radion i den aktuella staden och vilka låtar man spelat där tidigare.

Representanter för gruppen har inte bekräftat att man använder data från just Spotify i syftet att bestämma låtlistan.

Kommentarer
|

Valvira fick utredning om vårdhem i Kristinestad

Nyhetsbild
Vårdbolaget har nu lämnat in sin utredning om Ulrika-hemmet i Kristinestad till Valvira. I väntan på Valviras beslut fortsätter staden ha ansvaret för boendet. Foto: Lotta Sjöblad
Esperi Care har nu kommit med sin utredning om verksamheten vid vårdhemmet Ulrika i Kristinestad. Valvira fick den på onsdagseftermiddagen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan