|

Blågröna alger i strandkanten i Tjärlax

Mariestranden i Kaskö. Zoom
Foto: Arkiv/Daniel Nissén

Mariestranden i Kaskö.

I dag konstaterades blågröna alger i Tjärlax.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På onsdagen kontrollerade Västkustens miljöenhet i Närpes algläget vid alla badstränder i Närpes.

I Tjärlax låg blågröna alger som ett synligt band i strandkanten. Enligt skalan 1-3 bedömdes mängden vara 1 (lite) men på gränsen till 2. Miljöenheten kontrollerar läget i Tjärlax på torsdag igen.

Vid de andra badstränderna fanns det inga blågröna alger.

De alger som observerats vid Mariestrands camping i Kaskö på tisdag var också borta när miljöenheten var där och kontrollerade på onsdagen.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Par från Jakobstad fast på hotellet på Teneriffa: "Utöver att vi är inlåsta har vi det bra"

På det här hotellet på Teneriffa sitter ett stort antal turister isolerade. Bland annat Peter Furu och Lena Smeds-Furu från Jakobstad.
Foto: H10 Hotels

På det här hotellet på Teneriffa sitter ett stort antal turister isolerade. Bland annat Peter Furu och Lena Smeds-Furu från Jakobstad.

I morse när Peter Furu och Lena Smeds-Furu skulle ut på en promenad hittade de en lapp under dörren. Hotellet var stängt och de fick inte lämna rummet.

Mest läst senaste veckan