|

I kväll börjar EM för Söderberg och Bäck

David Söderberg har kunnat tävla en gång före EM den här säsongen. Det var här, i stjärntävlingen i Helsingfors. Kristian Bäck debuterade i EM på seniornivå 2016. Då blev han femte. Nu gör han sitt andra EM.
David Söderberg i släggkval och Kristian Bäck i längdkval. Det är i kväll deras EM-fortsättning i Berlin avgörs.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

EM inleds i dag med kvaltävlingar. Släggkastaren David Söderberg, IF VOM, och längdhopparen Kristian Bäck, Vasa IS, finns med.

Det här blir Söderbergs andra tävling för säsongen. Men den snart 39-årige Vöråbon är rutinerad. Han har tagit sig till EM-final två gånger tidigare. Söderberg blev åttonde i EM 2014 och sjunde 2016.

Kristian Bäck, 22, skrällde med en femte plats i EM 2016. Det var hans internationella mästerskapsdebut på seniornivå.

Här är klockslagen du behöver komma ihåg:
17.05 släggkval, grupp A
17.35 längdkval – med Kristian Bäck
18.30 släggkval, grupp B – med David Söderberg

Yles sändning från friidrotts-EM i dag börjar klockan 16.45 i TV2. EM sänds också på Yle arenan.

Artikeln uppdaterad 6.8.2018 klockan 10.25. David Söderberg kastar i grupp B.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan