|

Potatismosets mästare Joël Robuchon har dött

NyhetsbildZoom
Joel Robuchon. Foto: Arkiv/TT/Thibault Camus
Potatismosets mästare, den franske stjärnkocken Joël Robuchon, 73, har dött. Med mottot ju enklare desto bättre, har han hyllats för sina kulinariska insatser världen över.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

"Från Paris till Shanghai har han genom sin yrkesskicklighet upphöjt gastronomin till konst och fortsätter att inspirera den unga generationen kockar", skriver den franska regeringens talesperson Benjamin Griveaux på Twitter.

Robuchon utnämndes 1990 till århundradets kock av den ansedda branschtidningen Gault Millau, och är känd för att han grundat restauranger runt om i världen som revolutionerat restaurangbranschen.

Han är den kock genom tiderna som tilldelats flest stjärnor genom tiderna i Michelinguiden: 32 stycken, rapporterar BBC.

Mästerkocken Robuchons motto var att använda få ingredienser och förenkla tillagningsprocessen i det franska köket. Inte minst har han skapat sig ett namn för sin potatispuré, som han ägnade flera år åt för att få perfekt.

– Ju äldre jag blir, desto mer inser jag att sanningen är att ju enklare maten är, desto mer exceptionell kan den bli, sade Robuchon i en intervju med Business Insider 2014.

Robuchon, som tidigare behandlats för cancer, avled på ett sjukhus i Schweiz på måndagen, enligt Le Figaro.

Kommentarer
|

LEDARE ”Alla kan köra taxi”

Nyhetsbild
Viveca Dahl.

Den som har giltigt körkort och besiktigad bil borde få köra ”taxi”, så att bilen kunde utnyttjas mer effektivt. Det kom Svenska Dagbladet (obunden moderat) fram till i en ledare härom dagen.

 

Mest läst senaste veckan