|

Potatismosets mästare Joël Robuchon har dött

NyhetsbildZoom
Joel Robuchon. Foto: Arkiv/TT/Thibault Camus
Potatismosets mästare, den franske stjärnkocken Joël Robuchon, 73, har dött. Med mottot ju enklare desto bättre, har han hyllats för sina kulinariska insatser världen över.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

"Från Paris till Shanghai har han genom sin yrkesskicklighet upphöjt gastronomin till konst och fortsätter att inspirera den unga generationen kockar", skriver den franska regeringens talesperson Benjamin Griveaux på Twitter.

Robuchon utnämndes 1990 till århundradets kock av den ansedda branschtidningen Gault Millau, och är känd för att han grundat restauranger runt om i världen som revolutionerat restaurangbranschen.

Han är den kock genom tiderna som tilldelats flest stjärnor genom tiderna i Michelinguiden: 32 stycken, rapporterar BBC.

Mästerkocken Robuchons motto var att använda få ingredienser och förenkla tillagningsprocessen i det franska köket. Inte minst har han skapat sig ett namn för sin potatispuré, som han ägnade flera år åt för att få perfekt.

– Ju äldre jag blir, desto mer inser jag att sanningen är att ju enklare maten är, desto mer exceptionell kan den bli, sade Robuchon i en intervju med Business Insider 2014.

Robuchon, som tidigare behandlats för cancer, avled på ett sjukhus i Schweiz på måndagen, enligt Le Figaro.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan