Konsultbolaget Ramboll ger ledigt till föräldrar med barn på ettan

Skolstarten i augusti är bråda tider för många småbarnsfamiljer. Konsultbolaget Ramboll vill ge sina anställda småbarnsföräldrar en mjuklandning och dämpa fjärilsflaxet i magen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt Rambolls personalavdelning får alla bolagets anställda, som är föräldrar till barn på första klass i lågstadiet, 1-3 dagar avlönad ledighet för att hjälpa sina barn med skolstarten.

– En stor del av våra arbetstagare har det hektiskt och det är inte alltid lätt att kombinera ett tungt expertjobb med privatlivets förpliktelser. Vi vill som arbetsgivare stödja en bättre balans mellan jobbet och privatlivet, säger Rambolls personalchef Minna Koisti i ett pressmeddelande.

Enligt Ramboll vill man på det här sättet stödja föräldrarna så att de kan vara närvarande i det egna barnets vardag i samband med att barnet tar sina första steg i skolvärlden.

– Vi tror att dessa satsningar hjälper våra medarbetare att orka bättre på jobbet och att det stärker deras motivation, säger Koisti.

Ramboll har 2 300 anställda i Finland. Bolagets ledighet för föräldrar med barn på ettan berör omkring 100 arbetstagare.

Kommentarer
|

Expert: Swedbanks agerande är skrämmande

Nyhetsbild
Penningtvätt i Swedbank misstänks ha pågått under nästan tio år enligt Uppdrag granskning. Arkivbild. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Det är osannolikt att Swedbank inte såg signaler på att en misstänkt omfattande penningtvätt pågick, anser Louise Brown vid Transparency International Sverige.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan