|

Trafikstörningar och elavbrott i stormens spår i Sverige

NyhetsbildZoom
Kraftiga vindbyar har orsakat stora problem för trafiken i Västra Götaland och tusentals hushåll är strömlösa. Foto: TT/Jens Nørgaard Larsen
Stormen Johanne har orsakat stora problem i Västsverige. Tusentals hushåll är strömlösa och kraftiga vindbyar och nedfallna träd har orsakat störningar i väg- och tågtrafiken. Också i Norge har ovädret orsakat problem.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar på upp till 23 meter per sekund längs Bohuskusten. Tusentals hushåll är strömlösa och enligt Sveriges Radio trafikredaktion har flera hundra träd blåst ner sedan lunchtid, rapporterar SR Ekot.

– Det blåser på rätt bra. Det har varit ett kraftigt vindband in mot Bohuskusten där vi har de högsta vindstyrkorna, säger Marcus Sjöstedt, jourhavande meteorolog vid SMHI, till TT.

Borås djurpark har tvingats utrymma efter att flera träd fallit på området.

Även festivalen Way Out West har påverkats. Arrangörerna fick skjuta upp insläppet på grund av säkerhetsskäl och flera spelningar har ställts in, enligt Göteborgs-Posten.

Uddevallabron är avstängd med anledning av de kraftiga vindbyarna, något som orsakat långa bilköer.

– Det har varit helt stopp i många timmar. De leder om trafiken till lite olika vägar, säger Thomas Johansson, presskommunikatör på Trafikverket, till TT.

Zoom

Blixtar på himlen över Malmö när ett kraftigt åskoväder drog in över Skåne natten till fredagen. Foto: Johan Nilsson/TT


Även på en rad mindre vägar i Västra Götaland rapporteras om nedfallna träd som har stor inverkan på trafiken.

Tågtrafiken mellan Uddevalla och Strömstad har ställts in och bussar ersätter. Även tågtrafiken mellan Gårdsjö och Håkantorp har ställts in på grund av de kraftiga vindbyarna.

Enligt Vattenfalls hemsida är drygt 2 000 hushåll strömlösa i Västra Götaland och det gäller även för drygt 1 100 abonnenter hos Ellevio.

Under kvällen väntas vindbyarna avta enligt SMHI. Lågtrycket rör sig vidare längs Jämtlandsfjällen och norska kusten.

Ett stort område kring centralstationen i Oslo har spärrats av sedan takställningar lossnat, rapporterar nyhetsbyrån NTB. Flera tågsträckor har också stängts av på grund av blåsten och nedfallna träd.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Misstänkt mässlingsfall på Vasa centralsjukhus

VASA På söndagseftermiddagen var dörrarna till akutavdelningen på Vasa centralsjukhus stängda. På dörrarna stod instruktioner om hur man ska göra om man misstänker mässling. Just nu vet man inte säkert vad det rör sig om, säger sjukvårdsdistriktets direktör.

Nyhetsbild
Sport

Finland tog VM-guld

INNEBANDY Sverige kom till VM med ett stort revanschsug. Men det blev en repris på senast – och förlust mot Finland i finalen i Prag.

Nyhetsbild
Lokalt

Martin utvecklar indiespel med fokus på humor: "Allt måste inte vara blodigt allvar"

VASA För att Vasaregionen ska bli ett spelkluster skulle det behövas ett stort spelbolag. Det säger Martin Hanses, som nu är i färd med att utveckla ett eget datorspel – Clam Man.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Hej, du aktiva Skogsägare – använder du MinSkog.fi?

ANNONS FRÅN SKOGSCENTRALEN Med hjälp av den lättanvända e-tjänsten Minskog.fi, kan du kostnadsfritt se uppgifter om din skog och sköta dina skogsärenden via nätet.

Mest läst senaste veckan