|

Drogpåverkade bilförare stoppades av polisen i Vasa

NyhetsbildZoom
Polis Foto: Jonny Smeds
På torsdagen stoppades två bilister i Vasa, en kvinna född 1987 och en man född 1994. Bägge testade positivt för amfetamin.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Mannen, som är från orten, stoppades när han körde en personbil i Orrnäs i Vasa strax före klockan ett på eftermiddagen. Han hade inget alkohol i blodet, men snabbtestet för droger visade positivt resultat för amfetamin och ett svagt streck för kannabis. Mannen misstänks för rattfylleri och för straffbart bruk av narkotika.

Kvinnan, också hon från orten, stoppades i Korsnäståget i Vasa strax före klockan tre på eftermiddagen. Inte heller hon hade alkohol i blodet, men snabbtestet för droger visade positivt resultat för amfetamin och bentso.

Kvinnan hade tre passagerare med sig i bilen. Hon misstänks för rattfylleri och för straffbart bruk av narkotika.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

I höst inleds arbetet med Vasas södra infart och stadens första turborondell

VASA Redan i november sätter arbetet igång med den nya rondellen mellan Handelsesplanaden och motorvägen i Sandviken. Den ska bland annat göra så att sjukhustrafiken löper smidigare. Det är dessutom fråga om en så kallad turborondell, den första i sitt slag i Vasa.

Nyhetsbild
Lokalt

Vasabo hittades död efter månader – polisen misstänker inget brott

VASA En man i 40-årsåldern har hittats död i sin lägenhet i centrala Vasa. Enligt preliminära uppgifter är det inte fråga om brott mot liv.

Nyhetsbild
Inrikes

Ett år efter Åbodådet – dagen som klöv Finland itu

På lördag är det ett år sedan Finland upplevde sitt första terrorrubricerade brott med jihadistiska förtecken. Det var en dag som verkade klyva en hel nation, men som ändå förde många människor samman.

Nyhetsbild
Kultur

Alf Snellman skrev viktig bok om en svag era i Vasabladets historia

RECENSION. Alf Snellman berättar om en nedgångsperiod i Vasabladets historia, ett förfall som senare förbyttes i motsatsen.

Mest läst senaste veckan