Fler bussturer mellan Vasa och Smedsby med start nästa vecka

NyhetsbildZoom
Patric Wiik som är vd på bussbolaget Wiik & Ström, berättar att linje 6 mellan Vasa och Smedsby har fått nya rutter. Foto: Arkiv/Lisen Julin
Efter en paus på fyra år kommer man att kunna åka buss mellan Smedsby och Vasa även på lördagar. Därtill läggs fler turer in på vardagar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vintertidtabeller för busstrafiken i Korsholm börjar gälla nästa vecka då grundskolorna i kommunen inleder skolåret.

Nytt för denna höst är att linje 6 till Smedsby, som går via Stenhaga, kommer att få en hel del nya turer. Det berättar Patric Wiik, vd på bussbolaget Wiik & Ström, som trafikerar rutten.

– Vi kommer att förlänga trafikeringstiden både på morgonen och på kvällen. Dessutom har bussen ingen paus mitt på dagen utan avgångar finns varje timme, säger Wiik i ett pressmeddelande.

En annan nyhet är att det kommer att finnas lördagstrafik till Smedsby efter en paus på fyra år.

– Vi hoppas att folk börjar ta bussen in till stan på lördagar även om vår största konkurrent är personbilen, säger Wiik.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

I höst inleds arbetet med Vasas södra infart och stadens första turborondell

VASA Redan i november sätter arbetet igång med den nya rondellen mellan Handelsesplanaden och motorvägen i Sandviken. Den ska bland annat göra så att sjukhustrafiken löper smidigare. Det är dessutom fråga om en så kallad turborondell, den första i sitt slag i Vasa.

Nyhetsbild
Lokalt

Vasabo hittades död efter månader – polisen misstänker inget brott

VASA En man i 40-årsåldern har hittats död i sin lägenhet i centrala Vasa. Enligt preliminära uppgifter är det inte fråga om brott mot liv.

Nyhetsbild
Inrikes

Ett år efter Åbodådet – dagen som klöv Finland itu

På lördag är det ett år sedan Finland upplevde sitt första terrorrubricerade brott med jihadistiska förtecken. Det var en dag som verkade klyva en hel nation, men som ändå förde många människor samman.

Nyhetsbild
Kultur

Alf Snellman skrev viktig bok om en svag era i Vasabladets historia

RECENSION. Alf Snellman berättar om en nedgångsperiod i Vasabladets historia, ett förfall som senare förbyttes i motsatsen.

Mest läst senaste veckan