|

Faran över efter masskjutning i Kanada

NyhetsbildZoom
Kanadensisk polis. Bilden är från ett annat tillfälle. Arkivbild. Foto: Christopher Katsarov
Skott ekade och fyra människor miste livet under en dramatisk morgon i Fredericton i östra Kanada. Några timmar senare meddelade polis att en misstänkt gärningsman gripits och att inget hot längre föreligger.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det innebär att Frederictonbor, som tidigare uppmanats att hålla sig ifrån det avspärrade området, stanna inomhus och låsa sina dörrar, inte längre behöver göra det.

Den misstänkte skytten vårdas på sjukhus för allvarliga skador, skriver nyhetsbyrån Reuters med hänvisning till kanadensisk polis.

Kanadas premiärminister Justin Trudeau kallar det inträffade för "fruktansvärda nyheter" från Fredericton.

"Mitt hjärta svämmar över för alla som berörts av morgonens skjutning. Vi följer situationen noga", skriver han på Twitter.

Mycket är ännu höljt i dunkel kring skottlossningen som inträffade tidigt på fredagen lokal tid. Två av de fyra personer som sköts ihjäl var poliser, meddelar den lokala polisen några timmar senare via Twitter.

"I det här läget kan vi bekräfta att vi har en misstänkt i förvar", skriver polisen.

Det kanadensiska etermediebolaget CBC rapporterade om ett stort pådrag i bostadsområdet, med tungt beväpnade poliser, vårdpersonal och räddningstjänst. Människor eskorterades från sina hem.

En person som bor i närområdet berättar för CBC att han hörde ljud "som smällare" vid sjutiden på morgonen:

– Med den rytmen kan det ha varit pistolskott. Det var liksom pang, pang, pang, pang, säger han, och berättar att ljudet närmade sig hans eget hus.

– Dörrarna är låsta och alla är inomhus.

En annan person som bor i Brookside-kvarteret säger till tidningen The Globe and Mail att han hörde upp emot 17 skott utanför sitt flerbostadshus.

Fredericton är en stad med knappt 60 000 invånare.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Den digitala skymningen oroar vetenskapsredaktör – "Vår digitala verklighet är väldigt skör"

VASA Marcus Rosenlund öppnade All Digital Week i Vasa med en föreläsning om digital skymning. Kommer vår generations historia att försvinna?

Nyhetsbild
Inrikes

Forskare föreslår höjd inkomstskatt för att få ordning på statsekonomin – "Regeringens beslut har haft förödande inverkan"

Enligt en ny utredning vid Löntagarnas forskningsinstitut är det vettigare att höja inkomstskatten än att frysa indexjusteringen för sociala förmåner då glappet i statsbudgeten ska rättas till.

Nyhetsbild
Lokalt

Åtta åtalade i stor droghärva – så här gick det till när den unga ligan gjorde affärer

Den unga drogligan från Österbotten gjorde blixtsnabba drogtransaktioner. Men det fanns saker de inte kom att tänka på. Det kan leda till väldigt många år i fängelset.

Nyhetsbild
Sport

Video: Här fintar han motståndarna totalt – klippet från Blue Fox-matchen sprids som en löpeld

En kort videosekvens från Blue Fox seriefinal mot SB Paapat i söndags har väckt stor munterhet på nätet. Det är blåräven Johannes Vähäkangas som snyggt lyckas finta två motståndare – som sedan krockar med varandra.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Ingo utmanad av folket

ANNONS FRÅN CHRISTOFFER INGO Christoffer Ingo, kandidat (SFP) i riksdagsvalet 2019, ville möta sina väljare på ett annorlunda sätt och efterlyste därför utmaningar av alla de slag. Hittills har han jobbat en halv dag på ett daghem, backat en 17 meters långtradare och mätt sina krafter i styrkelyft.

Mest läst senaste veckan