|

Faran över efter masskjutning i Kanada

NyhetsbildZoom
Kanadensisk polis. Bilden är från ett annat tillfälle. Arkivbild. Foto: Christopher Katsarov
Skott ekade och fyra människor miste livet under en dramatisk morgon i Fredericton i östra Kanada. Några timmar senare meddelade polis att en misstänkt gärningsman gripits och att inget hot längre föreligger.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det innebär att Frederictonbor, som tidigare uppmanats att hålla sig ifrån det avspärrade området, stanna inomhus och låsa sina dörrar, inte längre behöver göra det.

Den misstänkte skytten vårdas på sjukhus för allvarliga skador, skriver nyhetsbyrån Reuters med hänvisning till kanadensisk polis.

Kanadas premiärminister Justin Trudeau kallar det inträffade för "fruktansvärda nyheter" från Fredericton.

"Mitt hjärta svämmar över för alla som berörts av morgonens skjutning. Vi följer situationen noga", skriver han på Twitter.

Mycket är ännu höljt i dunkel kring skottlossningen som inträffade tidigt på fredagen lokal tid. Två av de fyra personer som sköts ihjäl var poliser, meddelar den lokala polisen några timmar senare via Twitter.

"I det här läget kan vi bekräfta att vi har en misstänkt i förvar", skriver polisen.

Det kanadensiska etermediebolaget CBC rapporterade om ett stort pådrag i bostadsområdet, med tungt beväpnade poliser, vårdpersonal och räddningstjänst. Människor eskorterades från sina hem.

En person som bor i närområdet berättar för CBC att han hörde ljud "som smällare" vid sjutiden på morgonen:

– Med den rytmen kan det ha varit pistolskott. Det var liksom pang, pang, pang, pang, säger han, och berättar att ljudet närmade sig hans eget hus.

– Dörrarna är låsta och alla är inomhus.

En annan person som bor i Brookside-kvarteret säger till tidningen The Globe and Mail att han hörde upp emot 17 skott utanför sitt flerbostadshus.

Fredericton är en stad med knappt 60 000 invånare.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Ny tränare och nya spelare visar upp sig i Vasa Cup

ISHOCKEY Vasa Cup ordnades senast 2013 när Sport var ett FM-serielag. Fyra ligasäsonger senare är det dags igen. En ny tränare och en förnyad trupp ska visa upp sig inför hemmapubliken. Klubben vill putsa bort smutsen från örnlogon och få den att glänsa igen.

Nyhetsbild
Lokalt

Byggnadsarbetet med Fiskets hus inleds om några dagar – först byggs ett skyddsstaket

VASA Arbetet med Fiskets hus inleds i slutet av veckan eller senast på måndag. Först byggs ett skyddsstaket och därefter börjar grunden pålas. I november börjar Vasa stad bygga ut kajen. Huset ska vara klart och överlämnas till ägaren sista april.

Nyhetsbild
Lokalt

Upprepade fall av anlagda bränder och ofog i Malax

Anlagda bränder och ofog nattetid har drabbat Malax de senaste månaderna. Natten till lördagen hade någon tänt eld på tre postlådor. En ortsbo, som kontaktat VBL, vill uppmana folk att hålla ögonen öppna – och att anmäla ofoget.

Nyhetsbild
Utrikes

Bilkrasch i London är misstänkt terrordåd – 29-årig man gripen

Tre personer har skadats sedan en 29-årig bilförare kraschat in i en säkerhetsbarriär utanför det brittiska parlamentet i London. Polisen utreder händelsen som en misstänkt terrorhandling.

Mest läst senaste veckan