|

Jakten på ringduvor har börjat – men skjut inga skogsduvor

NyhetsbildZoom
Ringduva heter columba palumbus på latin. Foto: 123rf.com/Edwin Butter
Jaktsäsongen för ringduva körde i gång på fredagen. Jakten är omfattande i synnerhet i södra och västra Finland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ringduvor jagas oftast vid åkerkanter eller skogsdungar i närheten av åkrarna. Förekomsten av ringduva är riklig speciellt vid sädesfält eller ärtåkrar.

Finlands viltcentral och Finlands jägarförbund understryker att det är viktigt med artkännedom då man jagar ringduva.

Den fridlysta arten skogsduvan lever ofta i flockar med ringduvor. Skogsduvan saknar ringduvans vita fläckar på vingarna och är därför förhållandevis lätt att känna igen.

Zoom

Skogsduvan heter columba oenas på latin. Den får man inte jaga. Foto: 123rf.com/Rudmer Zwerver


Enligt Finlands jägarförbund är jaktbytet på ringduva mellan 145 000 och 240 000 fåglar per år. Jakten på grågäss och kanadagäss började också i vissa delar av Finland på fredagen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan